Αρκαδία: Επανασυντονισμός στα τηλεοπτικά κανάλια

Αρκαδία: Επανασυντονισμός στα τηλεοπτικά κανάλια

Μάιος 14, 2021 - 08:26
15 σχόλια

Να επανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, προκειμένου να συνεχίσουν να βλέπουν τα κανάλια, καλούνται οι κάτοικοι της Αρκαδίας, των Κυθήρων, της Λακωνίας και τμήματος της Αργολίδας

Η αλλαγή των συχνοτήτων θα γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 14 Μαΐου, από την ΕΡΤ και τη Digea. Οι συχνότητες του ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών καναλιών θα γίνει σε 6 κέντρα εκπομπής (Αναβρυτή, Ασέα, Δολιανά, Κύθηρα, Λεβίδι και Ρειχέα).

Οι κάτοικοι των περιοχών που παίρνουν τηλεοπτικό σήμα από τα εν λόγω κέντρα εκπομπής θα χρειαστεί να προχωρήσουν στον επανασυντονισμό των τηλεοράσεών τους για την επαναφορά της εικόνας σε αυτές.

Σκοπός της αλλαγής των συχνοτήτων είναι η βελτιστοποίηση του ψηφιακού σήματος, που συχνά παρουσίαζε προβλήματα.

Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι τηλεθεατές δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την αγορά οποιουδήποτε νέου εξοπλισμού.

Η ανακοίνωση της Digea

Την Παρασκευή 14.05.2021, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, περνάει στην Αρκαδία, στη Λακωνία, στα Κύθηρα και σε τμήμα του νομού Αργολίδας.

Κατά την ημέρα της μετάβασης, οι τηλεθεατές που λαμβάνουν το σήμα από τα κέντρα εκπομπής: Δολιανά, Ασέα, Λεβίδι, Ρειχέα, Αναβρύτη και Κύθηρα, θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό του δέκτη τους προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους κανάλια.
 


15 Σχόλια

10:57 αγαπητέ αυτό που έγραψες,έγραψε. Ότι πιο ωραίο έχω δει σε σχόλιο τους τελευταίους μήνες!!!

12:58 "Σκοπός της αλλαγής των συχνοτήτων είναι η βελτιστοποίηση του ψηφιακού σήματος, που συχνά παρουσίαζε προβλήματα". Άνοιξε τα ματάκια σου και διάβασε πρώτα τι λέει το κείμενο, πριν γράψεις την υποτιθέμενη εξυπνάδα σου. Και το ξαναγράφω: τα επανασυντονίσαμε και τα ίδια σκ@τά δείχνουν. Εσύ βέβαια, μπορείς και να τα φας, αφού σου αρέσουν τόσο πολύ

Αγαπητέ συντάκτη, στο παρόν άρθρο δεν αναφέρεις ποιές είναι οι νέες συχνότητες. Πώς θα συντονίσουμε στα χωριά; Και μη βιαστείς να μου πεις "με auto-scanning".

Ο ηλίθιος δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ βελτίωσης σήματος και περιεχομένου. Θα το πω στη γλώσσα του για να το καταλάβει. Τα ξερά απο τα φρέσκα που κινητοποιούν και άλλη αίσθηση είναι το σήμα καλό ή βέλτιστο. Για περιεχόμενο πρέπει ν'αλλάξεις μάγειρα.

Ναι είδαμε βελτιώσεις όσα πιάνουμε. Σε όσα δεν πιάνουμε; εγώ πιάνω 31 κανάλια ο άλλος 21 ο άλλος 12 και ο άλλος 4 και προσέξτε όχι όλοι τα ίδια. Ίδωμεν

Εντάξει, τις βρήκα τις συχνότητες σε άρθρο της 9/5/21. Ευχαριστώ και τους ανώνυμους χρήστες που παρατήρησαν ότι λείπουν οι της ΕΡΤ και έκαναν την απαραίτητη συμπλήρωση. Έχουμε λοιπόν 23 24 25 26 27 28 30.

Πολλές περιοχές της Αρκαδίας ενώ έπιαναν κανονικά σήμα, μετά την αλλαγή είναι εκτός. Πολλά χωριά πιάνουν μόνο τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Ελπίζω να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να βελτιωθεί το σήμα.

@08:57 Και τι τα γράφεις εδώ μέσα; Το πορταλ θα σου λύσει το πρόβλημα; Τηλεφώνησε στην Digea και ρώτα τους ό,τι θες. Άντε που θέλετε μερικοί να σας τα κάνουν νιανιά. Βάλτε το να δουλέψει και λίγο ντεεεεεεε

Στις περιοχές - χωριά που δεν έχουν ορατότητα στα ΚΕ Δολιανα ΑΣΕΑ Λεβιδι πλέον χρειάζονται να μπουν Σταθμοι Συμπληρωματικής κάλυψης όπως έχει η ΕΡΤ αλλοιώς τα προβλήματα θα υπάρχουν και θα επιδεινωθούν στην επόμενη μετάβαση DVBT2.

21:13 κοιτά λίγο την τηλεόραση κλειστή, εκεί που κάνει αντανάκλαση την μούρη σου και ρωτά με Ευγένεια . Μήπως είμαι ένας κλόουν; Κατάλαβες τι έγραψα , ή απλώς είπες να κράξεις ανώνυμα γιατί μάλλον και η παρέα σου δεν σου δίνει σημασία στο τί λες.

13:53 Απ' ό,τι φαίνεται πρέπει να το έχεις κάνει πολλές φορές και ξέρεις

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.