Αρκαδία: Δραματική η κατάσταση στην εστίαση – Πρέπει να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο για τον εξορθολογισμό του κλάδου (vid)

Αρκαδία: Δραματική η κατάσταση στην εστίαση – Πρέπει να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο για τον εξορθολογισμό του κλάδου (vid)

Ιανουάριος 19, 2022 - 19:00
8 σχόλια

Για τις ζημιές που έχει υποστεί ο κλάδος της εστίασης μίλησε ο κ. Βασίλης Αθανασιάδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας  σε δηλώσεις του, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση δραματική.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι βάσει και των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ οι απώλειες του κλάδου το 2020, έφτασαν τα 2,3 δισ, ευρώ ενώ το πρώτο εννιάμηνο του 20221 οι απώλειες στην εστίαση άγγιξε το 1 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα  οι ενισχύσεις σταμάτησαν.

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δυστυχώς στην πλειονότητά τους απορρίφθηκαν, αφήνοντας τον κλάδο στην μοίρα του. Κάτι ανάλογο έγινε και στις άλλες επιδοτήσεις που δόθηκαν και από το κράτος.

Σε όλο αυτό το βεβαρημένο κλίμα προστέθηκαν και οι αυξημένοι λογαριασμοί της ενέργειας και των πρώτων υλών. Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα μία επιχείρηση στο κέντρο της Τρίπολης καταβάλλει τετραψήφια νούμερα στους λογαριασμούς ρεύματος κάθε μήνα, με τους επιχειρηματίες να φτάνουν στα όριά τους και να ζητούν στήριξη για την αποπληρωμή τους.

Ο κ. Αθανασιάδης αναφέρθηκε στην ζημιά που έχει υποστεί κλάδος από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και από τις αυξήσεις των τιμολογίων της ενέργειας και των πρώτων υλών, οι οποίες έχουν πάρει την ανηφόρα.

Το 2022 δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, αφού τα μέτρα της κυβέρνησης, που απαγόρευσαν την μουσική και μείωσαν τον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι, έχουν μηδενίσει τα έσοδα των επιχειρήσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασιάδης, στην ουσία οι ανοιχτές επιχειρήσεις δεν έχουν μεγάλη απόκλιση από τις κλειστές επιχειρήσεις.

Ο κόσμος προτιμά να μείνει σπίτι του με την κατάσταση να γίνεται δραματική

Στην συνέχεια μίλησε για την εκδήλωση μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την πανδημία και την εστίαση, στην οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην ΚΕΕΕ  όπου ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα στήριξης όπως το «Εξοικονομώ για τις μικρές επιχειρήσεις» και μας απέρριψε την επιδότηση ενοικίου.

Ο κ. Αθανασιάδης ανέλυσε τις θέσεις του κλάδου και υπενθύμισε τις πάγιες ανάγκες που ο κλάδος έχει όλη τη διάρκεια της πανδημίας εν εξ αυτών είναι να κατανείμει τους πόρους στήριξης συνετά σε όλους και όχι σε λίγους.

Στην συνέχεια κατέθεσε τις προτάσεις του Συλλόγου για στήριξη των επιχειρήσεων και την χρηματοδότηση της εργασίας και του μη μισθολογικού κόστους.

Ο κλάδος έχει μιλήσει για την αύξηση του κατώτατου μισθού, με την παράλληλη όμως μείωση του μισθολογικού κόστους που είναι πολύ βαρύ για έναν επιχειρηματία.

Ζητάμε επιδότηση της εργασίας και όχι επιδότηση της ανεργίας

Τέλος, ο κ. Αθανασιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να εκπονήσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την εστίαση που θα αφορά τον εξορθολογισμό του κλάδου

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Δραματική η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης


8 Σχόλια

Είναι απλό κύριε Αθανασιάδη. ΔΕΝ σας εμπιστευόμαστε γιατί ΔΕΝ είστε αξιόπιστοι. Γιατί όταν άρχισαν τα όργανα, οι συρροές και τα θύματα, από τους 2-3 συναδέλφους σας, που προκλητικά και κατ επανάληψη παραβίαζαν τα μέτρα, εσείς αντί να τους καταγγείλετε δημόσια και να τους απομονώσετε, κάνατε την κότα και δεν βγάλατε άχνα, για να μην σας πουν κακούς και ρουφιάνους. Άχου τα μωρέ τα καλούλια τα συμπονετικά καφενεία! Και δεν βγάζετε γενικώς άχνα για τους παρανομούντες καφετζήδες-μέλη σας (τσαντήρια, μουσικές, ανήλικοι, οδεύσεις τυφλών, καταλήψεις πάρκων κλπ κλπ). Άχνα και τώρα λοιπόν. Σειρά μας

Άρση των βασικών περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στους Βρετανούς ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στη Βουλή πριν από λίγα λεπτά. Συγκεκριμένα κατήργησε την υποχρεωτική μασκοφορία, την τηλεργασία και το κυριότερο καταργεί το Covid Pass όπου αυτό ήταν υποχρεωτικό μέχρι σήμερα. Η Βρετανία παρά το γεγονός ότι η θνητότητα και τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχει εμπεδώσει τα πραγματικά δεδομένα που η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να τα αντιληφθεί : Ότι τα περιοριστικά μέτρα και οι απαγορεύσεις δεν έχουν απολύτως κανένα αποτέλεσμα .

η εστιαση εχει οντως προβλημα,τα αλλα καταστηματα δεν εχουν? και η εστιαση ειναι αυτη που εχει ΠΑΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ,επιστρεπτεες τεραστιες,επιδοματα για σομπες,προγραμμα 100.000 ,ολο το καιρο που ηταν κλειστα εσεις ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΤΕ ,πουλαγατε καφεδες-ποτα χωρις να κοβετε αποδειξεις αφου απαγορευωταν επισημα να πουλατε οινοπνευματωδη,εχω ξαναγραψει με ονοματα καταστηματα που εχουν παρει τεραστια ποσα,αλλα δεν τα περναει η διαχειρηση,βγειτε και πειτε με ονοματα τι εχετε παρει και οχι αοριστα μονο για να κλαφτειτε,αντε που θελετε να ξαναπαρετε επιδοματα και οι αλλοι να πεθανουν

Καλά να πάθετε αφου δεχτήκατε να ελέγχετε ποιους θα βάζετε στα μαγαζιά σας, αφουν καθόστασταν στην πόρτα να ελέγχετε ποιοι έχουν κάνει το εμβόλιο και ποιοι όχι ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ, αφού ανεχθήκατε να κάνετε το χατήρι της κυβέρνησης και να χωρίσετε τους πελάτες σε καλούς και κακούς. Μιλάμε για πρωτόγνορες άθλιεες καταστάσεις και όλα αυτά για να πουλάνε οι εταιρείες τα εμβόλιά τους κάθε τρεις μήνες.

οπως βλεπεις ,δε σας γουσταρει κανεις !!! και υπαρχουν και στοιχεια για να μη σας γουσταρει κανεις,ανεβαινει το φπα ,ανεβαζετε απο το ιδιο βραδυ τιμες,κατεβαινει το φπα οι τιμες παραμενουν ιδιες,ΜΕΙΩΣΗ ΜΗΔΕΝ,ανεβαζετε το καφε γιατι μπηκε φορος 10 λεπτα λεει και εχετε παει 1.70-2 ευρω το καφε στο χερι !!!!! και σε αλλα καταστηματα εχουν ανεβει τα εξοδα,μεταφορικα κλπ αλλα αυξησεις δεν εχουν γινει,εσεις την εχετε δει σε ολα να μας γδυσετε,μια ζωη στη κονομα

Τα θέλατε και τα πάθατε. Καφές στο χέρι έως 2€ !!!!!! Κάνατε αύξηση μεγαλύτερη από το συνολικό κόστος του καφέ για κορόιδα ψάχνετε. Το κόστος του καφέ "ποτήρι καλαμάκι γάλα ζάχαρη καφές arabica ο ποιο ακριβος " δεν ξεπερνά τα 0.35€ και κάνατε αύξηση από 0.3 - 0.5€. Εγώ και πολλοί γνωστοί μου αγοράσαμε καφετέριες και μύλους και σπάνια αγοράζουμε καφέ από μαγαζί. Εσείς μας αναγκάσαμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.