Αρκαδία: Διευκρινίσεις για την μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους

Αρκαδία: Διευκρινίσεις για την μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους

Σεπτέμβριος 12, 2020 - 10:45
0 σχόλια

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες αναφορικά με την μετακίνηση των μαθητών, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή με μισθωμένα ταξί, προς και από τα σχολεία τους.

Συγκεκριμένα, στην σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Αρκαδίας σημειώνονται τα εξής:

“Το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών θα εκτελείται για το σχολικό έτος 2020 – 2021 από Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ημερομηνία  έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Αρχικά σύμφωνα με τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19 και μέχρι την οριστικοποίηση εγγραφών (προνήπια, Α΄ Δημοτικού, Α΄ Γυμνασίου) – μετεγγραφών μαθητών  που έχουν παραταθεί μέχρι 30/9/2020 και των ωρολογίων προγραμμάτων μαθημάτων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Η μεταφορά μαθητών με σχολικά λεωφορεία και ΤΑΧΙ προς και από τις σχολικές μονάδες στις οποίες δεν έχουν μέχρι σήμερα οριστικοποιηθεί εγγραφές και μετεγγραφές και πρόγραμμα μαθημάτων, το αργότερο μέχρι 30/9/2020 θα διεξάγεται όπως και το προηγούμενο σχολικό έτος.
  2. Μεταφορείς ΤΑΧΙ που έχουν λάβει ενημέρωση επειδή έχουν οριστικοποιηθεί οι εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών και το πρόγραμμα μαθημάτων από τις σχολικές μονάδες, θα εκτελούν τα δρομολόγια σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν λάβει από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.
  3. Μεταφερόμενοι μαθητές που φοιτούν πλέον στην Γ΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων και διαμένουν σε περιοχές που διέρχονται σχολικά λεωφορεία θα μεταφέρονται με τα λεωφορεία και όχι με μισθωμένα ΤΑΧΙ. Στα σχολικά λεωφορεία υπάρχει σχολικός συνοδός για την επίβλεψη των μαθητών κατά την ώρα μεταφοράς προς και από τη σχολική μονάδα.
  4. Μαθητές που μετακινούνται με λεωφορεία της τακτικής συγκοινωνίας του ΚΤΕΛ μέχρι την παραλαβή του Ειδικού Μαθητικού Δελτίου (ΕΜΔ) θα μεταφέρονται δωρεάν.
  5. Μέχρι 30/9/2020 όπου θα υπάρχει οριστικοποίηση όλων των μεταβολών τα δρομολόγια θα αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες των μεταφερόμενων μαθητών.

 

Μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των μαθητών

 

Σύμφωνα με το άρθρο 21 της Δ.α/ΓΠ.οικ.55339/8-9-2020 κοινής υπουργικής απόφασης μέχρι 30/10/2020 για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID-19 κατά παρέκκλιση των διατάξεων των άρθρων 6-9 της αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.53080/28-8-2020 επιτρέπεται η μεταφορά μαθητών και εφαρμόζονται ειδικά μέτρα προστασίας ως εξής:

  • Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποφεύγεται συγχρωτισμός κατά την επιβίβαση και αποβίβαση.
  • Τα οχήματα κάθε κατηγορίας που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μαθητών, απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών τους, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% [διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι εννέα (9) μέρη νερό και ένα (1) μέρος χλωρίνης], ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων.
  • Οι οδηγοί οχημάτων που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, οι συνοδοί, εκπαιδευτικοί και οι μαθητές φέρουν υποχρεωτικά μη ιατρική μάσκα προστασίας. Στην περίπτωση που κάποιος δεν φέρει μάσκα, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο μέσο μεταφοράς.
  • Συστήνεται η τοποθέτηση του μαθητή σε προκαθορισμένη θέση η οποία δεν θα αλλάζει. Προκρίνεται μαθητές που ανήκουν στο ίδιο τμήμα ή είναι αδέλφια να κάθονται σε διπλανές θέσεις.
  • Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς τη χρήση μη ιατρικής μάσκας, δεν γίνεται δεκτή από τον οδηγό ή/και τον συνοδό η επιβίβασή του στο όχημα.
  • Για κάθε παράβαση των μέτρων από τον οδηγό ή τον συνοδό του οχήματος, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ (παρ. 3 του άρθρου 6 της υπό στοιχεία Δ1α/ ΓΠ.οικ.53080/28.8.2020 ΦΕΚ Β΄3611 κοινής απόφασης υπουργικής απόφασης.

 

Για την καλύτερη διενέργεια της μεταφοράς των μαθητών παρακαλούνται:

  • Οι διευθυντές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να αποστέλουν σε συνεχή βάση τις μεταβολές με τα στοιχεία των μεταφερόμενων μαθητών και των ωρολογίων προγραμμάτων στο e-mail promark@arcadia.gr .
  • Οι ανάδοχοι ιδιοκτήτες μισθωμένων Ταξί και η ανάδοχος ΚΤΕΛ ΑΕ για τα σχολικά Λεωφορεία οι οποίοι έχουν απευθείας σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου/ΠΕ Αρκαδίας να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 271 3 611600 κ. Γκαβά Γεωργία
  • Οι ιδιοκτήτες Ταξί που εκτελούν δρομολόγια μέσω της αναδόχου εταιρείας «Γραφείο Γενικού Τουρισμού ΚΤΕΛ ΑΕ» να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 271 0 230145 κ. Αδαμαντία Μένη
  • Οι γονείς των μεταφερόμενων μαθητών θα απευθύνονται μόνο στη σχολική μονάδα φοίτησης του παιδιού τους και η σχολική μονάδα θα ενημερώνει την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας

 

Πληροφορίες για τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων τα οποία περιλαμβάνονται στον πίνακα που ακολουθεί (ώρες κίνησης και διαδρομή) θα δίνονται και από το γραφείο κίνησης της αναδόχου εταιρείας «ΚΤΕΛ ΑΕ» στο τηλέφωνο 271 0 230163

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο χρόνος αναμονής των μαθητών  λόγω διαφορετικών ωρών του προγράμματος μαθημάτων είναι μέχρι εξήντα (60) λεπτά έως το επόμενο δρομολόγιο.

 

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα μετακινήσεων που έχει ανακοινωθεί από την Π.Ε. Αρκαδίας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.