«Απόβαση» 80 ξένων πυροσβεστών στην Αρκαδία - Θα φιλοξενηθούν στην Τρίπολη για 4 μήνες

«Απόβαση» 80 ξένων πυροσβεστών στην Αρκαδία - Θα φιλοξενηθούν στην Τρίπολη για 4 μήνες

Μάιος 19, 2022 - 11:29
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Οι καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2021 άφησαν ανεξίτηλο και στην Αρκαδία το σημάδι τους.

Δυστυχώς, η Γορτυνία και η Μεγαλόπολη υπέστησαν τις συνέπειες των ανεξέλεγκτων μετώπων φωτιάς. Εκείνες τις δραματικές μέρες που καιγόταν όλη η Ελλάδα, η βοήθεια των ξένων πυροσβεστών ήταν καταλυτική, όπως και των οχημάτων που επιχείρησαν στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της  Πυροσβεστικής, το επόμενο διάστημα πυροσβέστες από έξι χώρες της Ευρώπης (Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ρουμανία και Φινλανδία) θα προεγκατασταθούν σε Αττική – Λάρισα και Τρίπολη, θα συν-επιχειρήσουν, μαζί με τους Έλληνες Πυροσβέστες, όποτε και εφόσον παραστεί ανάγκη, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο και την απόσταση μετακίνησης από τις Χώρες τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, στην Αρκαδία θα έρθουν 80 πυροσβέστες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της Τρίπολης και θα συμμετάσχουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Οι πυροσβέστες θα παραμείνουν στην Αρκαδία και στη χώρα μας για τέσσερις μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στα δύο προγράμματα του υπουργείου ANTINERO και «Δρυάδες» δεν περιλαμβάνεται η Αρκαδία.

Το πρόγραμμα ANTINERO ύψους 50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, εκπονείται από το ΥΠΕΝ και είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικών καθαρισμών που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα και περιλαμβάνει:

    Καθαρισμούς δασικών εκτάσεων
    Συντήρηση & βελτίωση αντιπυρικών ζωνών
    Συντήρηση δασικών δρόμων
    Συνολικά μέσα από το  ́ANTINERO θα:
    Καθαριστούν 38.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, και
    Συντηρηθούν 10.719 χλμ. δασικών δρόμων, και 1.625 χλμ. αντιπυρικών ζωνών
  

Επίσης, 22 εκατ. ευρώ διατίθενται για καθαρισμούς μέσω του προγράμματος «Δρυάδες».

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.