Αποθέωση για Κώτσιρα που δεν έχασε καμία αμυντική μονομαχία στον τελικό

Αποθέωση για Κώτσιρα που δεν έχασε καμία αμυντική μονομαχία στον τελικό

Μάιος 22, 2022 - 21:27
0 σχόλια

Ο Γιάννης Κώτσιρας στον πρώτο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος της καριέρας του πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση όντας εκ των κορυφαίων (αν όχι ο κορυφαίος) της ομάδας του πανηγυρίζοντας τον πρώτο του τίτλο με τον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής Μεγαλοπολίτης άσος γνωρίζει την καθολική αναγνώριση των φίλων αλλά και των δημοσιογράφων που γράφουν το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού από την εξαιρετική του εικόνα και ιδιαίτερα με το φανταστικό του τελευταίο δίμηνο.

Όπως αναφέρει άρθρο ανάλυσης του gazzetta.gr ο Γιάννης δεν έχασε καμία αμυντική μονομαχία στον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ όντας καθοριστικός παράγοντας για να φτάσει η ομάδα του στην νίκη και στο τρόπαιο.

Πάμε λοιπόν να δούμε κομμάτια της ανάλυσης του gazzetta.gr για τον Γιάννη Κώτσιρα και τα όσα έκανε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ

Ο 30χρονος δεξιός μπακ ήταν εκ των κορυφαίων των «πράσινων» και διεκδικεί τον τίτλο του MVP, αφού έκανε πολύ καλή εμφάνιση και συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση του «τριφυλλιού».

Ως highlight της παρουσίας του στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ήταν η απομάκρυνση της μπάλας λίγο πριν περάσει τη γραμμή στην κεφαλιά του Σβαμπ στο 79', όπου δεν επέτρεψε στον Αυστριακό χαφ να ισοφαρίσει και έτσι κράτησε το «μηδέν» για την εστία του.

Μάλιστα και μέσω του Wyscout αποτυπώνεται ανάγλυφα πως ο διεθνής ακραίος οπισθοφύλακας άγγιξε το τέλειο, αφού οι αριθμοί του «συμφωνούν» με την παραπάνω διατύπωση.

Τα «πατήματά» του μέσα στο γήπεδο δείχνουν πως έπαιζε, και λογικά, πάνω στη γραμμή, αλλά την ίδια στιγμή και ανέβηκε αρκετές φορές αλλά και συνέκλινε ως στόπερ.
...

Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με ποσοστό ευστοχίας 70% στις μεταβιβάσεις του, αφού οι 28 από τις 40 πάσες που έκανε κατέληξαν σε συμπαίκτη του.
..

Ευρύτερα ήταν εύστοχες περισσότερες από τις μισές προωθητικές του μεταβιβάσεις (12/21, 57%).
...

Το άκρως σημαντικό εύρημα που προκύπτει πάντως είναι πως δεν «έχασε» αμυντική «μονομαχία» που ενεπλάκη, αφού κατέγραψε το απόλυτο (100%) και πιο συγκεκριμένα 12/12!
...

Συνολικά «πρωταγωνίστησε» σε 18 διεκδικήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με την μπάλα κάτω ή και στον αέρα και στις 15 ξ' αυτών βγήκε «νικητής». Τα παραπάνω δύο δεδομένα είναι απόρροια και του πάθος του.
...

Στα παραπάνω μπορούμε και αξίζει να προσθέσουμε πως στα 104 λεπτά που κράτησε ο τελικός το κοντέρ του... έγραψε πως «καθάρισε» 10 παράλληλες/μακρινές μπαλιές/ κάθετες/σέντρες των αντιπάλων του. Δηλαδή τέσσερις με πέντε σε κάθε ημίχρονο (μία ανά 10').

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.