Απεργία στην εστίαση: Τι έγινε σε Άστρος - Μεγαλόπολη - Λεβίδι (pics)

Απεργία στην εστίαση: Τι έγινε σε Άστρος - Μεγαλόπολη - Λεβίδι (pics)

Νοέμβριος 16, 2021 - 13:21
4 σχόλια

Κλειστά παρέμειναν τα καταστήματα εστίασης στην Αρκαδία σήμερα, Τρίτη 16 Νοεμβρίου ημέρα πανελλαδικής απεργίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά στην Τρίπολη, ενώ λίγοι ήταν οι απεργοσπάστες που άνοιξαν για take away.


Στη Μεγαλόπολη κατά 80% οι επιχειρήσεις εστίασης παρέμειναν κλειστές, όπως επίσης και τα εμπορικά καταστήματα λιανικής δήλωσαν το «παρών» στη σημερινή απεργία η οποία λήγει στις 14:00.

Στο Άστρος οι επιχειρήσεις εστίασης επί της πλατείας παρέμειναν όλες κλειστές, δείχνοντας ότι ο κλάδος είναι ενωμένος και απεργεί δυναμικά, διεκδικώντας ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς τον κίνδυνο «λουκέτου». Η εικόνα δεν ήταν η ίδια και στις επιχειρήσεις εκτός πλατείας, με τους συναδέλφους να διαχάζονται.(δείτε ΕΔΩ)

Στο Λεβίδι του Δήμου Τρίπολης οι επιχειρηματίες είπαν «ναι» στην απεργία και δεν σέρβιραν σήμερα καφέ, συμμετέχοντας δυναμικά μαζί με τον Σύλλογο Καφεστιατόρων Αρκαδίας στο «λουκέτο» διαμαρτυρίας που έβαλαν στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).


Οι επαγγελματίες της εστίασης, εκτός από τα οικονομικά αιτήματα που προβάλλουν, ζητούν να αλλάξουν και τα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, όπως τη μετατόπιση των προστίμων στον παραβάτη και όχι στον καταστηματάρχη, σημειώνοντας πως δεν μπορούν οι ίδιοι να μετατραπούν σε ελεγκτικό μηχανισμό (δείτε ΕΔΩ).

Εν κατακλείδι, η συμμετοχή των επιχειρηματιών ήταν μεγάλη και σε κάθε περίπτωση το μήνυμα μπορεί και πρέπει να ακουστεί στα αρμόδια υπουργεία και ίσως κάποια ή ίσως τα περισσότερα αιτήματα συζητηθούν.


4 Σχόλια

ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ. 3-4 ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ?

Οι υπόλοιποι δηλαδή είναι σοβαροί; Σε ολόκληρη τη 2η καραντίνα πούλαγαν εκατοντάδες ποτά σε πλαστικό κάθε μέρα στην Πλατεία Πετρινού, χωρίς απόδειξη φυσικά, πήραν επιδόματα, και μόλις τελείωσε η καραντίνα αύξησαν την τιμή του καφέ στα 3,30 και τα ποτά στα 7 ευρώ; Γιατί ακριβώς; Για να βγάλουν τα σπασμένα και καλά; Το μόνο πράγμα στο οποίο έχουν δίκιο, είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο σε όσους παίρνουν take away. Αλλά σε αυτούς που κάθονται, φυσικά και θα πρέπει να γίνεται έλεγχος, για την ασφάλεια όλων. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί πολύ και ειδικά στην Τρίπολη.

Εχθες που διαβαζατε τα αιτηματα σας νομιζα οτι ακουγα διαδηλωση του ΚΚΕ. Διαπιστωσα οτι εχετε μονο απαιτησεις,και οχι υποχρεωσεις.Να σβηστουν τα επιδοματα κοβιντ,να μειωθει το ενα να μειωθει το αλλο,και καλα τα ζητατε. Εσεις σαν υποχρεωσεις ποσα ενσυμα βαζετε στους υπαλληλους σας? Ποσα βαζετε στους Ντελιβεραδες,με ποσα τους πληρωνεται την ωρα και αν τους παρεχεται τα απαιρητα προστατευτικα που οριζει ο Νομος? Τις αδειες και τα επιδοματα που τα παιρνεται πισω αμεσως μετα την καταθεση στον λογαριασμό του υπαλλήλου δεν ακουσα να τα πειτε αυτα εχθες. Καλα τα αιτηματα κοιταξτε και τις υποχρεωσεις

3:23 από κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο λαός ενάντια στον ολετηρα πρωθυπουργό .Ξυπνειστεεεε η’ κλειδαμπαρωθειτε στα υπόγεια σας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.