Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την ΚΕΔΗΤ: Στο εδώλιο Παυλής και Μπρακουμάτσου

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την ΚΕΔΗΤ: Στο εδώλιο Παυλής και Μπρακουμάτσου

Αύγουστος 30, 2019 - 11:09
13 σχόλια

Ξετυλίγεται το «κουβάρι» του σκανδάλου της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Σωρεία αναλήψεων από τράπεζες, χωρίς οι πράξεις αυτές να καλύπτονται από αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα ή αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Εισπραχθείσες επιταγές που στις οποίες δεν αναφέρονται καθόλου τα ονόματα των παραληπτών. Παύση του προέδρου της ΚΕΔΗΤ από τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή και διαγραφή από την παράταξή του με συνοπτικές διαδικασίες. Υπάλληλος που ετέθη σε αργία και βρέθηκε εκτός υπηρεσίας με δικαστικές αποφάσεις, η οποία είχε κατηγορηθεί για κακοδιαχείριση και σε άλλη θέση στον Δήμο Τρίπολης. Εργαζόμενοι που πληρώνονται με... χρονοκαθυστέρηση, χρέη στην Εφορία και στον ΕΦΚΑ που ακουμπάνε το 1 εκατ. ευρώ.

Κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση, μυστικά και ψέματα. Αυτή είναι η κατάσταση στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τρίπολης.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά τον έλεγχο από τους ορκωτούς λογιστές που είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρίπολης να γίνει αλλά δεν ολοκληρώθηκε, -ενώ περιμέναμε το πόρισμα με... κούριερ- έχουμε μπροστά μας μια υπόθεση εξαιρετικά σκοτεινή, το κουβάρι της οποίας, όμως, έχει ξεκινήσει και ξετυλίγεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη εξαιρετικά ζημιογόνο υπόθεση ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Τρίπολη» είχε προσφύγει στον εισαγγελέα, ενώ η... χάρη της ΚΕΔΗΤ έφτασε στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία του Νίκου Τσιαμούλου και της παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα».

Το σκάνδαλο πλήττει τον Δήμο και έχει άμεσες επιπτώσεις σε εργαζομένους και ωφελούμενους των προγραμμάτων της Επιχείρησης, αφού η σύνταξη προϋπολογισμού είχε καταστεί αδύνατη πλείστες όσες φορές, ενώ άλλες τόσες είχε ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη.

Με πολλά χρόνια καθυστέρηση, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαλευκανθούν όλα και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους.

Η Δικαιοσύνη άσκησε δίωξη για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και μη, κατ' εξακολούθηση τελεσθείσα, απιστία στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ' εξακολούθηση και μη, ηθική αυτουργία σε κατ' εξακολούθηση απιστία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Ο πρώην πρόεδρος και η υπάλληλος του Δήμου Τρίπολης κατηγορούνται για σωρεία παράνομων εισπράξεων μεγάλων ποσών, για ιδιοποιήσεις ποσών από λογαριασμούς της Επιχείρησης, για πληρωμές χωρίς παραστατικά, για επιταγές τα χρηματικά εντάλματα των οποίων δεν συνοδεύονταν από παραστατικά.

Μάλιστα, ιδιοποιήθηκαν μεγάλα ποσά από τα τροφεία που κατέθεταν οι γονείς τα παιδιά των οποίων πήγαιναν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εδώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις ερωτήσεις που είχε κάνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης για το γεγονός ότι ο βρεφονηπιακός σταθμός στο Θάνα δεν είχε πετρέλαιο, και την απάντηση που είχε λάβει, ότι για ένα παιδί, δεν χρειαζόταν να βάλει πετρέλαιο ο Δήμος...

Ο δήμαρχος Δ. Παυλής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Και τούτο, διότι παρέβη το καθήκον της υπηρεσίας του, τοποθετώντας με έγγραφό του και όχι με απόφαση υπάλληλο του Δήμου να απασχοληθεί στην ΚΕΔΗΤ, ως αρμόδια για το λογιστήριο, ενώ η συγκεκριμένη υπάλληλος λάμβανε και πρόσθετη αμοιβή ως εξωτερικός συνεργάτης, με εντολή του τότε προέδρου της Επιχείρησης.

Ακόμη, κατηγορείται ότι δεν υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρία ATC Ορκωτοί Λογιστές ΕΠΕ, παραβιάζοντας την απόφαση υπ' αριθμ. 406/2.7.15 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης, και η εταιρία παραιτήθηκε από τον έλεγχο.

Όσο για την κυρία Θεοδώρα Μπρακουμάτσου, κατηγορείται ότι υπό την ιδιότητά της κατά το χρονικό διάστημα από 2.11.15 ως 31.10.17, με πράξεις της παρέβη με πρόθεση το καθήκον της με σκοπό να αποκομίσει παράνομο όφελος. Δεν υπέγραψε τη σύμβαση με τον εξωτερικό συνεργάτη λογιστή καθώς και με την εταιρία ορκωτών ελεγκτών.

Το ποσό που φέρεται να υπεξαιρέθηκε από τα ταμεία είναι πάνω από 70 χιλιάδες .

Να διευκρινίσουμε ότι ούτε ο κ. Παυλής ούτε η κυρία Μπρακουμάτσου κατηγορούνται για υπεξαίρεση.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τα... όργανα έχουν αρχίσει και σε άλλες Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα. Στο Ρέθυμνο, για παράδειγμα, ο ταμίας της εκεί Επιχείρισης διώκεται ποινικά για έλλειμμα σε ασφαλιστικές εισφορές, έλλειμμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, για πληρωμές χωρίς παραστατικά.

Ύστερα από πέντε χρόνια, καιρός είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και κυρίως, άνθρωποι που τους βαραίνουν κατηγορίες για σοβαρότατα αδικήματα, καλό είναι να απομακρυνθούν από τις δημόσιες θέσεις στις οποίες βρίσκονται ώσπου τουλάχιστον  να ξεκαθαρίσει ο βαθμός ευθύνης τους.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τρίπολης και ο νέος δήμαρχος Κώστας Τζιούμης πρέπει να πράξει πολύ προσεκτικά.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Γαλανιάδη Εύα


13 Σχόλια

Αν είναι αθώοι η κυρία και ο κύριος ,ας βγουν δημοσίως να κάνουν δηλώσεις για όσα τους τους κατηγορούν.Βαριές κατηγορίες πόση ανοσία επιτέλους ..........

Και αυτή η κυρία εξακολουθεί και είναι η εκλεκτή του μητροπολίτη μας, Μας βάζεις σε σκέψεις γέροντα!

@14:07 Εσύ τώρα θέλεις να μας πεις ότι δεν ήξερε πού έμπλεκε όταν κατέβηκε υποψήφιος με τον Παυλή ή ότι κατέβηκε γιατί ήθελε να "μπλέξει";

Στον εισαγγελέα και οι τρεις παυλης τσουκας Μπρακουματσου αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Τζιούμης αλλιώς είναι ίδιος και αυτός

Δεν είναι μόνο η Μπρακουματσου ο παυλης και ο Τσούκας! Είναι και η κυρα θοδωρα η κουμπαρά στην μέση τα έβλεπα με τα μάτια μου αυτά!!!

Το ρουλεμάν λέει οτι θα την σώσει ο Τζιούμης. Κατακαημένη εσένα θα κοιτάξει που είσαι πανηγύρι και όχι να κάνει τη δουλειά του σωστά.

Το μπουμπούκι που ξεφύτρωσε ξαφνικά από τα αζήτητα Κώστα μου;;;; Άνθρωπος για όλες τις δουλειές και με όλες τις καταστάσεις Αυτό δεν σου κρύβω με ανησύχησε πάρα πολύ. Μέχρι τώρα έχω τη γνώμη ότι πήγες για δήμαρχος από φιλοδοξία αλλά άρχισα να σκέφτομαι διάφορα..... ή μάλλον να μην γίνομαι αφελής Αν στον πρότεινε κάποιος να ανησυχείς...μακριά και αγαπημένα... θα δούμε

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΩΡΑ Κ ΟΙ ΔΥΟ.. Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΓΙΑΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ? ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ? ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.