Ανευθυνότητα: Λύματα στην παραλία Πόρτες στο Παράλιο Άστρος (pics)

Ανευθυνότητα: Λύματα στην παραλία Πόρτες στο Παράλιο Άστρος (pics)

Μάιος 16, 2020 - 19:06
1 σχόλια

Πρώτο πραγματικά ζεστό Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία και με τις θερμοκρασίες να φθάνουν στα ύψη οι παραλίες γέμισαν κόσμο. Μια απολαυστική βουτιά στα δροσερά νερά της θάλασσας των ακτών του Παραλίου Άστρους είναι η μόνη διέξοδος για πολλούς κατοίκους των γύρω περιοχών, προκειμένου να χαρούν μια δροσερή μέρα πλάι στη θάλασσα.

Το όνειρο, όμως, χάνεται, φτάνοντας στην παραλία και αντικρίζοντας αυτή την εικόνα: Λύματα «γλύφουν» την ακτή στην παραλία Πόρτες μαζί με το κύμα.

Τις φωτογραφίες μάς έστειλε η αναγνώστριά μας Γ.Α. με την επισήμανση ότι κάπου στο βάθος διακρινόταν ένα μεγάλο καράβι, πιθανώς κρουαζιερόπλοιο. Να προήλθαν τα λύματα από εκεί; Ποιος ξέρει. Πάντως και αυτό πρέπει να διερευνηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η ανευθυνότητα κάποιων να μολύνουν τις ακτές και τα νερά του Παραλίου Άστρους με λύματα είναι απλώς αχαρακτήριστη και εξοργιστική.

Η μόλυνση του περιβάλλοντος δεν προκύπτει από κάποια ανώτερη δύναμη, αλλά με πράξεις απολύτως συνειδητές και γι' αυτό είναι έγκλημα. Εκτός κι αν αναγνωρίσουμε ως... ανώτερη δύναμη την -ακατανίκητη, κατά τον Αϊνστάιν- βλακεία.

Από την άλλη πλευρά, τέτοια περιστατικά είναι πραγματικά θλιβερά και δυσφημούν μια καθαρά τουριστική περιοχή. Και μάλιστα σε μια περίοδο που το ισχυρό «χαρτί» της Βόρειας Κυνουρίας, ο τουρισμός και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, παλεύει να στηθεί στα πόδια του και να επαναδραστηριοποιηθεί.

 

astrosnews.gr

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Καλό θα ήταν, πριν δυσφημισουμε "κατι", να είμαστε σίγουροι. Λύματα ή φυτοπλαγκτόν? Έχετε ακούσει για την ερυθρά παλίρροια?? Ερυθρά παλίρροια είναι η κοινή ονομασία ενός φαινομένου γνωστού ως άνθιση φυτοπλαγκτού, δηλαδή μεγάλη συγκέντρωση υδρόβιων μικροοργανισμών, όταν αυτή προκαλείται από μερικά είδη δινομαστιγωτών και έχει κοκκινωπό έως καφετί χρώμα. Οι ερυθρές παλίρροιες είναι φαινόμενα ταχείας συσσώρευσης φυτοπλαγκτού, των αλμυρών, γλυκών και μικτών νερών, στη στήλη του νερού με αποτέλεσμα τον χρωματισμό των επιφανειακών νερών και συνήθως συμβαίνει σε παράκτιες περιοχές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.