Ανέγερση Αρχαιολογικού Μουσείου στην Μεγαλόπολη στο οικόπεδο του πρώην Γηροκομείου

Ανέγερση Αρχαιολογικού Μουσείου στην Μεγαλόπολη στο οικόπεδο του πρώην Γηροκομείου

Δεκέμβριος 29, 2020 - 20:15
0 σχόλια

Σε συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης, αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του ακινήτου πρώην Γηροκομείου Μεγαλόπολης του Δήμου Μεγαλόπολης, ήτοι οικοπέδου, συνολικού εμβαδού 9.024,13 τ.μ., εντός του οποίου βρίσκεται παλιό κτίσμα συνολικής επιφάνειας 424,32 τ.μ (ισόγειο - Ιος όροφος, 212,16 τ.μ. έκαστος), για την ίδρυση και την κατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγαλόπολης, με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων του τόπου, για 99 έτη, με τον παρακάτω όρο:

Αν η χρήση του ακινήτου, που έχει δωρηθεί, μεταβληθεί ή ο σκοπός της δωρεάς δεν εκπληρωθεί μέσα στην προθεσμία των πέντε (5) ετών, η σύμβαση της δωρεάς λύεται και η κυριότητα του ακινήτου επανέρχεται αυτοδικαίως στο Δήμο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος: Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του, έχει εκπονήσει εγκεκριμένη μελέτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την ανέγερση και την ανοικοδόμηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγαλόπολης, στο οποίο θα μεταστεγαστεί η αρχαιολογική συλλογή της Μεγαλόπολης.

Δείτε όλη την συζήτηση ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.