Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας

Ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας

Μάιος 29, 2023 - 17:00
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Σήμερα 28/05/2023 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική ΓΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας (ΕΚΑ). 

Οι σχεδιασμοί που είχε η παράταξη της ΔΑΚΕ υλοποιήθηκαν. Παρακάμπτοντας το καταστατικό του (ΕΚΑ) ψήφισαν τον αποκλεισμό από τις εκλογές για νέα διοίκηση όλων των αντιπροσώπων του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων, γιατί λένε ψήφισε ή ψήφισαν κάποιοι συνταξιούχοι, χωρίς να λένε ποιοι.

Επίσης καταψήφισαν την πρόταση που έκανε η παράταξή μας, πρόταση με αποδεικτικά στοιχεία και όχι με λόγια, για:
- τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων, επειδή στην κατάσταση ψηφισάντων από τους 583 οι 272 ήταν χωρίς αριθμό ταυτότητας και οι περισσότεροι και χωρίς πατρώνυμο!!! Δηλαδή άτομα που δεν πήγαν ποτέ να ψηφίσουν.
- τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρίπολης, επειδή δεν έχει καταθέσει τα έγγραφα των αρχαιρεσιών του στο πρωτοδικείο Τρίπολης
- τον αποκλεισμό του αντιπροσώπου του συλλόγου εργαζομένων ΔΕΥΑΤ Μανδρώνη Κων/νου, γιατί είναι εργοδότης, ιδιοκτήτης λεωφορείων και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΤΕΛ Αρκαδίας.

Συνάδελφοι,

Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου σε όσα αντεργατικά μέτρα έρχονται το επόμενο διάστημα.

Οι σχεδιασμοί τους δεν θα περάσουν!

Η πάλη για τα συμφέροντα των εργαζομένων συνδέεται άμεσα με την ισχυροποίηση του μετώπου κατά του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, κατά των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και εδώ του ΕΚΑ. Γιατί αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στηρίζουν ενεργητικά τη στρατηγική της μεγαλοεργοδοσίας. Κινούνται με βάση τα κριτήρια της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των  επιχειρηματικών ομίλων, τοποθετούνται υπέρ της «αντοχής της οικονομίας», επιλέγοντας το δρόμο της ταξικής συνεργασίας και των «κοινωνικών διαλόγων» σε βάρος των συμφερόντων και των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων.

Κάτω από την πίεση του ταξικού κινήματος και των εργαζομένων, αλλά και για διάφορες σκοπιμότητες, παίρνουν αποφάσεις για κάποιες κινητοποιήσεις, αλλά δεν δίνουν πεντάρα για την προετοιμασία τους, αφορίζουν τον συντονισμό των εργαζομένων, τα αιτήματά τους δεν αμφισβητούν, δεν συγκρούονται με την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική – δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες της Εργατικής Τάξης. 

Γι’ αυτό την περίοδο της πανδημίας δεν οργάνωσαν τίποτα για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς τους. 

Γι’ αυτό δεν τους είδατε πουθενά στις κινητοποιήσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και εδώ στην Τρίπολη όπου μάλιστα η πρωινή κινητοποίηση της 8 Μάρτη συνέπεσε με την εργοδοτική δολοφονία του συναδέλφου μας στο εργοτάξιο της DEMO στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Εκεί που οι εργαζόμενοι μαζί με την νεολαία μας (φοιτητές και μαθητές) φώναζαν «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» και “ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ το έγκλημα αυτό έχει ιστορία”. 

Αλλά και μετά στην απεργία της 16ης Μάρτη καλούσαν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα!!! χωρίς να κάνουν την παραμικρή κίνηση για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να οργανώσουν τη συμμετοχή στην απεργία. 

Την Εργατική Πρωτομαγιά την κατάντησαν ένα μνημόσυνο και όχι σταθμό οργάνωσης της εργατικής τάξης με μεγάλες κινητοποιήσεις όπως γίνεται σε όλη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο.

Τα σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στην παράταξη της ΔΑΣ στο ΕΚΑ, επιδιώκουμε τη συγκέντρωση και την κινητοποίηση περισσότερων εργατών, εργατριών, νέων εργαζόμενων, σε ταξική – αγωνιστική κατεύθυνση, σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του, την αντιλαϊκή πολιτική.

Επιδιώκουμε την κοινή συντονισμένη πάλη των εργαζομένων στον ιδιωτικό, το δημόσιο τομέα, τις πρώην ΔΕΚΟ. Την κοινή πάλη ανάμεσα στους Έλληνες και τους μετανάστες. Σε αυτό το έδαφος, στο έδαφος της ταξικής πάλης, της μαχητικής, αγωνιστικής διεκδίκησης μπορεί να ενισχυθεί η ενότητα της Εργατικής Τάξης. 

Η ενότητα για την οποία μιλάει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι ενότητα στην υποταγή, στην αποδοχή των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων που ρημάζουν τις ζωές των εργατριών και των εργατών. 

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς τους εργατοπατέρες που ασχολούνται πως θα μοιράσουν τις καρέκλες, να οργανωθούν στα σωματεία τους και να στηρίξουν τους συνδικαλιστές που αποδεδειγμένα στέκονται δίπλα τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα!

Τρίπολη 28/05/2023

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.