Ανάκληση μη ασφαλούς συσκευασμένου πάγου από τον ΕΦΕΤ

Ανάκληση μη ασφαλούς συσκευασμένου πάγου από τον ΕΦΕΤ

Οκτώβριος 23, 2020 - 16:30
0 σχόλια

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή  Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατά τη διάρκεια των ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου συσκευασμένου πάγου 2020, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος:

Παγάκια συσκευασμένα GOLD ICE, σε κλειστή πλαστική συσκευασία 5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 24-09-2020 και ημερομηνία λήξης 24-10-2021, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΤΣΕΡΤΣΕΝΕΣ ΓΕΩ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΣΣΗΡΟΣ (ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και διανέμεται από την επιχείρηση ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜ. ΖΗΝΟΒΙΑ, Περιοχή Παραλίμνιο Σερρών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Σερρών του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των ολικών κολοβακτηριοειδών και των E.Coli. Το ανωτέρω δείγμα χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.