Αγώνες ψαρέματος με βάρκα στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Αγώνες ψαρέματος με βάρκα στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Οκτώβριος 04, 2021 - 11:07
0 σχόλια

Ο Nαυταθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Γοργόνα Σθενώ» την Κυριακή 3 Οκτωβρίου διοργάνωσε αγώνα  ψαρέματος με σκάφη για τα μέλη του συλλόγου στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 06:00 και τελείωσαν γύρω στις 11:00, με την ολοκλήρωση του ψαρέματος των ιχθύων για το τραπέζι που θα έκαναν οι ψαράδες για τις οικογένειές τους στο λιμάνι του Παραλίου.

H κάμερα του ArcadiaPortal.gr από τη βάρκα του προέδρου του Συλλόγου κ. Τάσου Μακρή εξασφάλισε για εσάς πλάνα από το πέλαγος και τα ήρεμα νερά του Παραλίου Άστρους.

Το πρωί που ξεκίνησαν οι ψαράδες είχε πολύ αέρα, έτσι χρειάστηκε ιδιαίτερη προσοχή από όλους, προκειμένου η μέρα να κυλήσει καλά και οι ψαράδες να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι.

Περίπου 14 βάρκες έλαβαν μέρος στους αγώνες και οι κουβάδες των περισσοτέρων ψαράδων γέμισαν.

Ο κ. Τάσος Μακρής μάς μίλησε για τους αγώνες, αλλά και για το ψάρεμα που τόσο αγαπά.

Το ψάρεμα για τους ερασιτέχνες είναι το χόμπι μας, θέλουμε να έχουμε καθαρές θάλασσες και να απολαμβάνουμε μαζί με φίλους το αγαπημένο μας χόμπι

Τέλος ο έμπειρος ερασιτέχνης ψαράς κ. Μακρής κάλεσε όλους τους ερασιτέχνες ψαράδες να αγαπούν και να προσέχουν τη θάλασσα και φυσικά να μεριμνούν ώστε να ενημερώνονται για τον καιρό προτού ανοιχτούν στο πέλαγος.

Ο οδηγός της βάρκας ο κ. Κουρόγιωργας μίλησε για τον Σύλλογο και για αυτά που του αρέσουν να κάνει ως καπετάνιος,

 Η θάλασσα μας ηρεμεί καθαρίζει τη σκέψη και δεν την αλλάζουμε με τίποτα

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των νικητών και συνεστίαση των μελών του Συλλόγου και των οικογενειών τους, με ζωντανή μουσική και ψητά ψάρια.

Το ψάρεμα, εκτός φυσικά από τα φρέσκα ψάρια, επιβραβεύει τους ερασιτέχνες με χαλάρωση, ηρεμία, και απόδραση από τη δύσκολη καθημερινότητα. Η ησυχία του λιμανιού ή της ακτής, η προσδοκία του «τσιμπήματος», η αυτοσυγκέντρωση, ο καθαρός αέρας και οι ψεκάδες της θάλασσας γίνονται όλο και πιο ελκυστικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα αρκετοί να επιλέγουν το ψάρεμα ως ένα χόμπι που χαλαρώνει και –αν είναι καλός ο ψαράς ή τυχερός- γεμίζει και το τραπέζι.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Aγώνας ψαρέματος στο Παράλιο Άστρος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.