Άδειες διανομής Φυσικού Αερίου πήρε η HENGAS για Τρίπολη και Κόρινθο

Άδειες διανομής Φυσικού Αερίου πήρε η HENGAS για Τρίπολη και Κόρινθο

Μάρτιος 05, 2021 - 19:17
5 σχόλια

Μετά τη χορήγηση της άδειας διανομής για την πόλη της Μεγαλόπολης στα τέλη του 2020, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με αποφάσεις της οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ στις 2 και 3 Μαρτίου 2021 χορήγησε στην HENGAS άδειες διανομής και για τους Δήμους Τρίπολης και Κορίνθου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η HENGAS στηριζόμενη στην τεχνογνωσία, την εμπειρία και την οικονομική ευρωστία της μητρικής της εταιρείας EDIL HELLAS πρόκειται να υλοποιήσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ για τους Δήμους Τρίπολης, Κορίνθου και Μεγαλόπολης για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

Στη βάση αυτού του επενδυτικού προγράμματος προβλέπεται η έναρξη κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο εντός Μαρτίου με στόχο στο τέλος του έτους να ξεκινήσει και η τροφοδοσία των πρώτων παροχών. Σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας η HENGAS θα καλύψει το 100% των εμπορικών – βιομηχανικών καταναλωτών και άνω του 80% των νοικοκυριών.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για περαιτέρω ανάπτυξη στην Πελοπόννησο η HENGAS προγραμματίζει την παρουσία της σε νέες πόλεις. Σε πρώτη φάση προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Άργους μέχρι το τέλος του έτους μέσω σύνδεσης με το δίκτυο ΕΣΦΑ, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει η επέκταση στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και τη Σπάρτη αρχικά με CNG και στη συνέχεια με LNG, μέχρι την ολοκλήρωση της επέκτασης του κεντρικού αγωγού από τον ΔΕΣΦΑ, οπότε και θα τροφοδοτηθούν μέσω αγωγού.

Αξίζει να τονισθεί πως στα ρυθμιζόμενα από τη ΡΑΕ τιμολόγια της HENGAS θα αποτυπωθούν εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις για τη χρήση του φυσικού αερίου ως αποτέλεσμα της ορθολογικής και αποτελεσματικής κατασκευής και λειτουργίας των δικτύων διανομής από τη HENGAS.

δείτε τις αποφάσεις της ΡΑΕ

Άδεια διανομής Φυσικού Αερίου για την Τρίπολη ΕΔΩ

Άδεια διανομής Φυσικού Αερίου για την Κόρινθο ΕΔΩ


5 Σχόλια

Μέχρι να έρθει σπίτι μου το φυσικό αέριο δεν θα το χρειάζομαι θα χρησιμοποιώ τον ήλιο και τον αέρα. Θα είναι φθηνότερα!

Σφαλιάρα σε ποιον ????? Η Τρίπολη πάντως θα σωθεί αν μπει το αέριο, εδώ κάνει κρύο....

Τα 20.000.000 ευρώ τί θα τα κάνει ο κ. Νίκας ; Αυτό λέγεται ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.