Άδεια παραγωγής για μονάδα αντλιοταμίευσης στη Γορτυνία έλαβε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Άδεια παραγωγής για μονάδα αντλιοταμίευσης στη Γορτυνία έλαβε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Μάρτιος 22, 2021 - 10:01
0 σχόλια

Αναρτήθηκαν την Παρασκευή από τη ΡΑΕ στη Διαύγεια αποφάσεις για άδειες παραγωγής για τρία αντλησιοταμιευτικά που μελετάει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ένα 401 μεγαβάτ και ικανότητας άντλησης 372 MW στη Βέροια («ΒΡΟΧΟΝΕΡΑ Ι»), ένα 231,5 ΜW και ικανότητας άντλησης 217,8 MW επίσης στη Βέροια («ΒΡΟΧΟΝΕΡΑ Ι») συν ένα 174,8 ΜW και ικανότητας άντλησης 243,6 MW στη Γορτυνία («ΣΚΑΛΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΛΑΔΩΝΑΣ»).

Το έργο στη Γορτυνία θα αξιοποιεί τα νερά του υφιστάμενου ταμιευτήρα ΥΗΕ Λάδωνας της ΔΕΗ για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, με τη μορφή δυναμικής ενέργειας νερού στους άνω ταμιευτήρες Δεξαμενή Σκάλας και Ταμιευτήρας Αγ. Νικολάου.

Αξίζει να αναφέρθεί ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή διαθέτει σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης δύο έργα αντλησιοταμίευσης: Το ένα στην Αμφιλοχία ισχύος 700 MW και το άλλο στο Αμάρι της Κρήτης (υβριδικό) ισχύος 180 MW.

Η ανάπτυξη συστημάτων αντλησιοταμίευσης προβλέπεται στο ΕΣΕΚ, ενώ για την αναγκαιότητά τους όσον αφορά την ευστάθεια και επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος έχει δημοσιοποιήσει η ΡΑΕ σχετική μελέτη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.