60 χρόνια Α' Εθνική: Σαν σήμερα 4 Απριλίου

60 χρόνια Α' Εθνική: Σαν σήμερα 4 Απριλίου

Απρίλιος 04, 2020 - 12:18
0 σχόλια

1971

Μια εβδομάδα μετά τη νίκη του επί του Άρη, το Αιγάλεω παίρνει το τρίποντο και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ 1-0 (74’ σουτ Ζαντέρογλου) και σταθεροποιείται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, που θα κρατήσει ως το τέλος, στην καλύτερη πορεία της ιστορίας του.

1976

Η ΑΕΚ είναι πρώτη και αήττητη, αλλά στο Νέο Φάληρο έχει να αντιμετωπίσει τον αήττητο εκεί Εθνικό. Ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο και αποζημιώνεται από ένα εκπληκτικό παιχνίδι, που βρίσκει την ΑΕΚ νικήτρια με 4-3 (31’ αυτογκόλ Ραβούσης, 73’ κεφαλιά Χρ. Σταματάκης, 76’ σουτ Κουρέας – 60’ πέναλτι, 70’ σουτ Κωνσταντίνου, 63’ σουτ Αρδίζογλου, 75’ κεφαλιά Παπαϊωάννου).

1993

Δύο εβδομάδες αφού πέρασε πρώτος ο Παναθηναϊκός, είναι η ώρα του ντέρμπι, με την ΑΕΚ να τον υποδέχεται, μόλις ένα βαθμό πίσω του. Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων βοηθάει την ΑΕΚ να πάρει τη σπουδαία νίκη με 3-1 (1’ σουτ Δημητριάδης, 57’ σουτ Αλεξανδρής, 86’ σουτ Κοπιτσής – 78’ πέναλτι Βαζέχα). Η ΑΕΚ περνάει μπροστά για να συνεχιστεί με εντυπωσιακό τρόπο η μάχη του τίτλου.

1998

Ο Ολυμπιακός έχει οκτώ σερί νίκες και είναι πρώτος, αλλά ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να είναι τρεις βαθμούς πίσω του με 10 νίκες στα 11 τελευταία ματς. Στο «Σπύρος Λούης» είναι η στιγμή που κρίνεται ουσιαστικά το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι τυπικά γηπεδούχος. Ο Ολυμπιακός καταφέρνει με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο να πάρει τη σπουδαία νίκη με 2-0 (24’ κεφαλιά Γιαννακόπουλος, 33’ σουτ Μαυρογενίδης) και να ξεφύγει έξι βαθμούς.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.