«Ζορμπάς»: Σε Άργος και Κρυονέρι Κορινθίας η περισσότερη βροχή

«Ζορμπάς»: Σε Άργος και Κρυονέρι Κορινθίας η περισσότερη βροχή

Σεπτέμβριος 30, 2018 - 10:13
0 σχόλια

25 σπίτια πλημμύρισαν στο Άργος

Στο Αργος και το Κρυονέρι Κορινθίας σημειώθηκαν οι πιο έντονες βροχοπτώσεις την πρώτη ημέρα της επέλασης του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά». Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr, και στις δύο περιοχές έπεσαν 138 χιλιοστά νερού. Στον Θεολόγο Φθιώτιδας η βροχή έφτασε τα 130mm και στις Σπέτσες τα 129 mm.

Σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, τα εντονότερα προβλήματα, λόγω πλημμυρών, προέκυψαν στην περιοχή του 'Αργους και της Νέας Κίου, όπου υπάρχει επικινδυνότητα, διότι έβρεχε στα βουνά.

Εχθές το βράδυ, τα σπίτια που έχουν πλημμύρισαν στο 'Αργος έφθαναν περίπου τα 25.

Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέβασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ποτάμια Ξεριάς και Πάνιτσα, παρά το γεγονός ότι είχαν καθαριστεί πριν από λίγες ημέρες.

Απο την Αλμυρή, μέχρι το Ξυλόκαστρο η μανία του κυκλώνα Ζορμπά προκάλεσε εχθές πλήθος προβλημάτων.

Το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο πλημμύρισαν. Αναφέρεται επίσης, ότι έχει πλημμύρισε η εθνική οδός Πατρών Αθηνών στο 117ο χιλιόμετρο στο Ξυλόκαστρο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, πλημμύρισαν σπίτια στις περιοχές Βραχάτι, Ευαγγελίστρια, Κοκκώνι, Νεράτζια, Πουλίτσα κ.α, με τον δήμο να προσπαθεί από εχθές να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα.

Επίσης, είπε ότι «η πολιτική προστασία κάνει ότι μπορεί, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και άλλα παρόμοια προβλήματα στην Κορινθία»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιάτου, Σπύρος Σταματόπουλος, δήλωσε ότι έχει πλημμυρίσει η παραλιακή ζώνη της πόλης, ενώ έχουν πληγεί και σπίτια.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.