«Ζωντάνεψε» πάλι η παλιά βρύση στον Άγιο Βλάσση Λεβιδίου (pics, vid)

«Ζωντάνεψε» πάλι η παλιά βρύση στον Άγιο Βλάσση Λεβιδίου (pics, vid)

Απρίλιος 27, 2017 - 20:16
0 σχόλια

Είσαι υπερήφανος για τον τόπο σου; Βοήθησε να γίνει καλύτερος !!!

Αυτό είχαν σαν οδηγό δύο συγχωριανοί μας από το Λεβίδι, ο κ. Καράπαπας  Φάνης και ο κ. Λούρας Χρήστος, και έτσι προχώρησαν σε μία εθελοντική δράση. Στην αποκατάσταση  και στον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου της παλιάς βρύσης στην τοποθεσία Άγιος Βλάσσης στο Λεβίδι. Πρώτα καθάρισαν το χώρο από μπάζα, σκουπίδια, ξερούς κορμούς δέντρων και κλαδιών. Ύστερα, με κόπο και μεράκι και αφού προμηθεύτηκαν τα απαραίτητα υδραυλικά εξαρτήματα (με δικά τους έξοδα), κατάφεραν να ξανακάνουν τις δύο πέτρινες γούρνες να «ξεχειλίσουν» με νερό μετά από πολλά χρόνια !!! Βέβαια οι πέτρινες γούρνες, δυστυχώς, δεν έχουν αποφύγει τον βανδαλισμό. 

Μπορεί να άντεξαν στα χρόνια και στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, μπορεί να γλίτωσαν από τους ξένους κατακτητές, άλλα δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τα χέρια του «Νεοελληνάρα», που όχι μόνο δεν σέβεται το περιβάλλον, αλλά δεν εκτιμά ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.

Στο τέλος, όμως, αυτό που μένει και αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ένας χώρος απέκτησε πάλι ζωή. Ένας χώρος  που πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή αξίζει τον περίπατό μας. Ελπίζουμε αυτή η εθελοντική  δράση του Χρήστου και του Φάνη να ευαισθητοποιήσει και άλλους συγχωριανούς μας. Το www.levidinews.gr θα είναι αρωγός και θα προβάλλει (χωρίς καμία διάκριση) τέτοιου είδους δράσεις που έχουν στόχο και σκοπό να «ξαναζωντανέψουν» τον τόπο μας.

Υ.Γ. Ανοίξτε τον ήχο στον υπολογιστή σας για να απολαύσετε το video.

Από το levidinews.gr

Βίντεο ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.