Ζωή: Ποδοπατήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η δημοκρατία

Ζωή: Ποδοπατήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και η δημοκρατία

Αύγουστος 31, 2015 - 18:10
1 σχόλια

Θα συμπράξει με τον Λαφαζάνη ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα 31 Αυγούστου μίλησε για όλα. «Θεωρώ υποχρέωσή μου να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί, είπε κατ' αρχάς, και στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι συντάσσεται στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη, και κάλεσε ευθέως τον Μανώλη Γλέζο και τη Σοφία Σακοράφα, αλλά και τον Μίκη Θεοδωράκη στο πλατύ μέτωπο της Λαϊκής Ενότητας.

Σημειωτέον ότι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ οι υποστηρικτές της σήκωσαν πανό με σύνθημα «Όχι στα μνημόνια, ναι στη Ζωή», αλλά και υπάλληλοι στη Βουλή ανάρτησαν πανό εναντίον της, με σύνθημα «Τέλος στη Ζωή της ανεργίας».

Πρώτα-πρώτα, η κυρία Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: 

Η κυβέρνηση ζητάει λαϊκή εντολή εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσει να την παραβιάζει, ούσα απαλλαγμένη από αυτούς που οι δανειστές-εκβιαστές θεωρούν βαρίδια.

Και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη εκλογών».

«Τώρα που διαλύθηκε η Βουλή, επιχειρείται η διάλυση της ελπίδας του λαού με διαδικασίες εσπευσμένες εκλογικές και πρακτικές. Αποτελεί υπόθεση αξιοπρέπειας σε στιγμές κρίσιμες οι άνθρωποι που τιμήθηκαν από πολίτες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αντίστασης κατά του εξανδραποδισμού της δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Η ενδεχόμενη ένταξη του Μάρτιν Σουλτς στην ιδιότυπη εκβιαστική σπείρα, που εκβιάζει το λαό και την επιβίωσή του, δεν δίνει ελπίδα. Για πρώτη φορά μετά το σαφές δείγμα των δανειστών, όταν καλούσαν το λαό να προβεί σε συγκεκριμένη ετυμηγορία μέσω οικονομικής ασφυξίας, το πρώτο δείγμα που οι δανειστές επιχειρούν για εκλογική διαδικασία -ακούσαμε με έκπληξη την Άνγκελα Μέρκελ να λέει ότι ο Τσίπρας είναι μέρος της λύσης-, είναι γιατί ο Τσίπρας, με πρόθυμο επιτελείο και με τις πράξεις του και παραλείψεις του, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ανάχωμα για την εμπόδιση της υποδούλωσης του λαού».

«Ανέλαβαν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον απαλλάξουν από ζωογόνες πηγές δύναμής του και κατάφεραν να τον μετατρέψουν σε ΣΥΡΙΖΑ εγκληματικών μνημονιακών επιλογών» είπε και διέκοψε, εμφανώς συγκινημένη.

Και εξακολούθησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η ενσάρκωση της ελπίδας για τις νέες γενιές και για περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνίας. Ποδοπατήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και η δημοκρατία. Κάποιοι αποφάσισαν να θέσουν εκ ποσών τις αξίες μας, συμμαχώντας ακόμα και με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις της Ελλάδας και της ΕΕ. Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς».

«Προσωπικά» τόνισε, «και έχοντας δώσει αγώνα, για να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανάχωμα στα μνημόνια, εξάντλησα τα όρια που όφειλα για να αποτραπεί το κακό, έχοντας υπάρξει εξ αρχής αντίθετη σε σχέση με το τι σημαίνει η υιοθέτηση, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύσεων που αντιστρατεύονται την υπαρξιακή μας διαδρομή. Αποτελεί άποψη και θέση μου ότι ο κόσμος αλλάζει, όταν αλλάζουν τα υποδείγματα».

Και εξήγησε: «Ανέλαβα την ευθύνη που μου ανατέθηκε και επιχείρησα να αλλάξω το υπόδειγμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με ανοιχτή Βουλή και την κοινωνία να την νιώθει κτήμα της και τη νέα γενιά παρούσα. Επέμεινα στην ανεξαρτησία του Κοινοβουλίου, μολονότι η παρουσία μου υπονομεύτηκε εξ αρχής με ευθείες επιθέσεις από τον Νίκο Φίλη, μέχρι χυδαίες απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή και με την ευθεία απειλή "θα σε τελειώσουμε, αν δεν συμμορφώσεις με τις υποδείξεις"».

«Λυπάμαι, γιατί εκείνοι που όφειλαν να ορθώσουν το ανάστημά τους δεν το έκαναν -και πρώτος ο πρωθυπουργός, με πρωτοβουλίες υπεράσπισης των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργος δεν ανέλαβε την ευθυνη που του αναλογεί, μολονότι κατ' επανάληψη το ζητούσα. Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοί μου, που απο θέσεις υπουργικές δεν βρήκαν τη δύναμη, ώστε να μην μπαινοβγαίνουν ένοπλοι ακαταχώριστα άτομα και δεν υπερασπίστηκαν την αυτονόητη αξία να μην ασκείται απροκάλυπτη βία εναντίον διαδηλωτών. Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοι που έχουμε υποστεί την καταστολή, αλλά προχώρησαν σε ισορροπιστικές δηλώσεις, όπως οι κύριοι Σκουρλέτης και Πολάκης».

ΜΜΕ με σχέσεις άμεσες με τον πρωθυπουργό ανέλαβαν την επιχείρηση εξόντωσής μου με επιθέσεις ακόμα και στην οικογένειά μου

τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Παρόντες είναι μεταξύ άλλων η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Γιάννης Σταθάς, η Μαρία Μπόλαρη και οι συνδικαλιστές Παναγιώτης Καλφαγιάννης και Νίκος Φωτόπουλος.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

O γαλαζοπράσινος κομματικός στρατός ξαναχτυπά την Ζωή.!!!Τώρα εξηγείτε το γαλαζοπράσινο μίσος,και η προσπάθεια αποδόμησής της.Και νόμιζα ,((τα βύσματα)) οι γλύφτες συμβασιούχοι, μας τελείωσαν.....<<<<.ΥΓ...Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις..!!!!!!!>>>

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.