Ζημιές από την κακοκαιρία στο δρόμο μετά τα Λαγκάδια (pics,vid)

Ζημιές από την κακοκαιρία στο δρόμο μετά τα Λαγκάδια (pics,vid)

Φεβρουάριος 01, 2019 - 08:51
0 σχόλια

Μία ακόμα αυτοψία από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα αυτή τη φορά στη Γορτυνία και συγκεκριμένα στην ΕΟ Τρίπολης-Πύργου, μετά τα Λαγκάδια, όπου η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε δύο σημεία.

Τα προβλήματα (καταπτώσεις χωμάτων -βράχων) και καθιζήσεις του δρόμου, οδήγησαν στο κλείσουν για κάποιες μέρες το δρόμο και να απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων, για την ασφάλεια των οδηγών. Ελπίζουμε οι μέρες αυτές να είναι ελάχιστες και η αποκατάσταση των ζημιών να γίνει γρήγορα, καιρού επιτρέποντος.

Ο κ. Γιαννακούρας τόνισε:

"1.275.00,00 ευρώ για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε όλες τις περιοχές της Αρκαδίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Δυστυχώς μαζί με την κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει (βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, χιονοπτώσεις) την Αρκαδία, διαρκώς έχουμε και καινούρια προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, το μεσημέρι είχαμε στην ΕΟ Τρίπολης-Πύργου, μετά τα Λαγκάδια σε δύο σημεία του δρόμου, μεγάλη κατάπτωση χωμάτων (στο ένα σημείο) και κόψιμο του δρόμου σε αρκετή έκταση (στο δεύτερο σημείο, ένα χιλιόμετρο περίπου μετά το πρώτο).

Μαζί με μηχανικούς της Περιφέρειας και εργολάβο βρεθήκαμε άμεσα στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα και είδαμε από κοντά τις ζημιές.

Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν αμέσως με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ίσως και αύριο το πρωί.

Είμαστε σε όλα τα σημεία που προκαλούνται προβλήματα και χάρη στον Περιφερειάρχη μας Πέτρο Τατούλη που βρίσκει πόρους, μπορούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα και να δίνουμε λύσεις.

Για το σκοπό αυτό, μετά από την εισήγηση τη δική μου και της συναδέλφου Ντίνας Νικολάκου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε το ποσό του 1εκ.275 χιλιάδων ευρώ για τις ζημιές. Χρήματα που θα κατανέμονται μόνο με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής λόγω του έκτακτου των έργων."

Ειδήσεις: 
Video: 

Αυτοψία στις ζημιές από την κακοκαιρία στο δρόμο μετά τα Λαγκάδια


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.