Zημιές από τα πρωτοβρόχια στην Αγία Σοφία Κυνουρίας (pics)

Zημιές από τα πρωτοβρόχια στην Αγία Σοφία Κυνουρίας (pics)

Οκτώβριος 04, 2018 - 09:30
0 σχόλια

Αυτή τη φορά τα πρωτοβρόχια εκτός από οφέλη, έφεραν και αρκετές ζημιές στον τόπο μας.

Εξαιτίας της χθεσινής (29 Σεπτεμβρίου) βροχόπτωσης, η οποία εντάθηκε τις απογευματινές ώρες, προξενήθηκαν ζημιές από διάβρωση του εδάφους, σε διάφορα σημεία (αυλές σπιτιών κ.α.), κυρίως όμως σε αγροτικούς δρόμους και σε σημεία που αυτοί συμβάλλουν με λαγκαδιές και παρακείμενους μικρούς χείμαρρους, όπου το νερό τους υπερπήδησε το οδόστρωμα, εναποθέτοντας, σε αυτό, άχρηστα υλικά και προκαλώντας διάβρωση.

Το κυριότερο σημείο εντοπίζεται στην περιοχή «Σαπόβραχος» όπου το ποτάμι που κυλάει από τον Κόζικα και άλλες βουνοπλαγιές, προξένησε σημαντική φθορά στο οδόστρωμα, προκαλώντας μάλιστα και κατάρρευση σε μέρος της οδού.

Παρόμοιες και ακόμα μεγαλύτερες φθορές, έχουν συμβεί και σε άλλα χωριά και κωμοπόλεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, γεγονός  για το οποίο ο κ. Δήμαρχος με σχετικό του έγγραφο προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ζήτησε να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Παραδόξως, δεν προξενήθηκαν ζημιές  – τουλάχιστον στον τόπο μας –  στους παλιούς ημιονικούς δρόμους (μουλαρόδρομους) ξεροτοιχιές, πεζούλια κ.α. έργα, που κατασκεύασαν αυτοί οι λαϊκοί, αυτοδίδαχτοι «αρχιτέκτονες», οι παππούδες και πατεράδες μας, κι ας μην είχαν βάλει στάλα τσιμέντο μέσα τους !!!

1

2

3

4

5

6α

6β

6γ

7

Από το agiasofiablog.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.