Ζάτουνα: Δύο Σύλλογοι και ένα Μουσείο που παραμένει κλειστό...

Ζάτουνα: Δύο Σύλλογοι και ένα Μουσείο που παραμένει κλειστό...

Οκτώβριος 09, 2019 - 09:55
0 σχόλια

Ιδρυτική συνέλευση του νέου Σωματείου «Μουσείο Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπου 50 άτομα υπέγραψαν την επανίδρυση του Μουσείου "Μίκης Θεοδωράκης" στη Ζάτουνα.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Φίλης απόντες από αυτή την …κρυφή συνάντηση ήταν φορείς της Ζάτουνας αλλά και ο τοπικός Τύπος.

Αναλυτικά ο κ. Φίλης γράφει:

"Ντάλα μεσημέρι στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής, βρέθηκαν περίπου 50 άτομα, εκλεκτοί του κ. Παρασκευά Παρασκευόπουλου, για να υπογράψουν την επανίδρυση του Μουσείου "Μίκης Θεοδωράκης" στην Ζάτουνα, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμη καταστατικό. Αυτό σχολιάστηκε.....
 

Έκπληξη προξένησε η παρουσία του πρώτου Προέδρου του Μουσείου αλλά και του νυν προέδρου. Σημειωτέον ο νέος φορέας θα συνυπάρχει με τον παλιό! Όπως λέει και το λαϊκό άσμα: "μια γυναίκα, δυο άντρες...κομπολόϊ δίχως χάντρες". Απλά θα υπάρχουν δυο Προεδρεία, για το ίδιο Μουσείο (με άλλο τίτλο!), που στεγάζεται στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Ζάτουνας. Το κτίριο ανήκει στην εκκλησιαστική επιτροπή Ζάτουνας (λεπτομέρεια ...για κάποιους!). Η τοπική κοινωνία Ζάτουνας, οι φορείς της, απόντες.... όπως και ο τοπικός τύπος. Παρ' όλα αυτά παρόντες καλλιτέχνες, τεως πολιτικοί.... από όλη την Ελλάδα.

Μακάρι κάποια ημέρα όλοι αυτοί να τους δοθεί ευκαιρία να επισκεφτούν και το χωριό Ζάτουνα.
{Λεπτομέρειες στην εφημερίδα "Ζάτουνα" Οκτωβρίου}

{ΦΩΤΟ: Στέφανου Γκουτζιούλη}."

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.