Ζαχαρίας Τσαμούλος: Η πόλη μας θα πρέπει να γίνει μια ζωντανή κυψέλη δημιουργικότητας (pics)

Ζαχαρίας Τσαμούλος: Η πόλη μας θα πρέπει να γίνει μια ζωντανή κυψέλη δημιουργικότητας (pics)

Μάιος 20, 2019 - 10:10
0 σχόλια

Για τον σχεδιασμό της παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα ,  τον κ. Τσιαμούλο αλλά και για τις προσωπικές του στοχεύσεις μίλησε ο κ. Ζαχαρίας Τσαμούλος  ο οποίος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Ο κ. Τσαμούλος είναι από την Τρίπολη και είναι ξάδελφος του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Νίκου Τσιαμούλου.

Στην ακόλουθη συνέντευξη που παραχώρησε στο ArcadiaPortal.gr αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για να γίνει μία ριζική αναζωογόνηση του δήμου Τρίπολης.

Τι θα θέλατε να αλλάξετε στον δήμο της Τρίπολης με την υποψηφιότητά σας;

Η αλλαγή ενός δήμου δεν είναι μια υπόθεση τόσο εύκολη. Όχι μόνο γιατί η συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού του με τις αρχές δεν θεωρείται δεδομένη, αλλά γιατί δεν είναι πάντα διαθέσιμες οι απαραίτητες δομές για την αναδιαμόρφωσή του. Εμείς, ωστόσο, επενδύουμε στην αλλαγή. Πηγαίνοντας κόντρα στο κατεστημένο και εξαλείφοντας της παγιωμένες αντιλήψεις των κατοίκων της, επιδιώκουμε τη ριζική ανανέωση της νοοτροπίας μας.

Όπως πρεσβεύει, άλλωστε, και το λόγκο μας στοχεύουμε να ανατρέψουμε τα ως τώρα συμβατικά και το μονότονα δεδομένα, ζωντανεύοντας τον τόπο μας.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα αυτοδιοικητικά του Δήμου Τρίπολης και τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιλέξετε τον Νίκο Τσιαμούλο και το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα»;

Η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν προσπαθούσα να διατηρώ ενεργή στάση απέναντι στα πολιτικά πράγματα, αν και ποτέ ως τώρα δεν είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ άμεσα με αυτά, λόγω των συγκυριών που επικρατούσαν. Ζω στην Τρίπολη αρκετά χρόνια ώστε να είμαι σε θέση να κρίνω τόσο το μέγεθος της αποτελεσματικότητας των προσπαθειών που έχουν γίνει όσο και την πρόθεση των αρμοδίων να τις φέρουν εις πέρας.

Και η τραγική πραγματικότητα αποδεικνύει ότι δεν είναι ικανοποιητικό.

Έτσι, πήρα την απόφαση να ενισχύσω την προσπάθεια του ξάδερφού μου, καθώς θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη ριζική αναζωογόνηση ενός δήμου την ύπαρξη νέου και ενεργού δυναμικού. Μόνο με καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες και προτάσεις υπάρχει δυνατότητα αλλαγής και αναβάθμισης.

Τι έχετε να πείτε για το έργο που έχει υλοποιήσει ο νυν δήμαρχος ;

Κατά τη γνώμη μου, το τραγικότερο σε μια κοινότητα είναι οι υποσχέσεις που δεν εκπληρώθηκαν. Είναι πολύ άσχημο να δίνεις ελπίδες σε κόσμο που είναι διατεθειμένος να σε στηρίξει και στο τέλος να του τις παίρνεις πίσω σα να ήταν δανεικές. Με τον τρόπο αυτό, όσα γλυκόλογα ειπώθηκαν αναιρούνται αυτόματα, ενώ η λαχτάρα για κάτι καινούργιο σβήνει. Αυτό είναι το επικρατούμενο αίσθημα την τελευταία 4ετία. Τα ρόδινα δεν έγιναν ποτέ πράξη, με αποτέλεσμα αυτό που απέμειναν να είναι οι ευχολογίες και η απογοήτευση.

Γιατί πιστεύετε ότι ο κόσμος θα επιλέξει το ψηφοδέλτιο «Τρίπολη Αλλάζουμε τα δεδομένα» στις επικείμενες δημοτικές εκλογές; Πιστεύετε ότι η δική σας παράταξη έχει τον πιο σωστό προγραμματισμό; Τι είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή;

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε παράταξη ξεχωριστά έχει να αναδείξει το δικό της μοναδικό πρόγραμμα, το οποίο και είναι υποχρεωμένη να υποστηρίξει ως το τέλος. Η δική μας ομάδα βασίζεται στην καινοτομία και τη σκέψη έξω από τα στενά και περιορισμένα όρια της κλειστής κοινωνίας. Όπως προανέφερα, ο επανασχεδιασμός αποτελεί κλειδί για τη δημιουργική και αποτελεσματική διαχείριση του Δήμου. Ο προγραμματισμός μας είναι πρωτοποριακός και ξεχωριστός και θέτοντάς τον σε εφαρμογή, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε την αποτελεσματικότητά του. Πρωτοποριακός γιατί καταφέρνει να αξιοποιήσει τους παρεχόμενους πόρους κατάλληλα και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για το κοινό.

Ξεχωριστός γιατί διακρίνεται  από πάθος και μεράκι για το διαφορετικό, μακριά από απώτερα συμφέροντα και επιθυμίες. Και αυτό είναι που πραγματικά χρειάζεται η πόλη μας για να αναδομηθεί πλήρως.

Κύριε Τσαμούλο απευθυνόμενος στους συνδημότες σας ποιο μήνυμα θα θέλατε να τους στείλετε;

Η πόλη μας θα πρέπει να γίνει μια ζωντανή κυψέλη δημιουργικότητας και όχι μια ανεξάντλητη πηγή προβλημάτων. Σε αυτό είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι. Εμείς με την προσπάθειά μας κι εσείς με την σκεπτόμενη ψήφο
σας. Και αυτή, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να λάβει υπ' όψιν της τις προσωπικότητες που προσπαθούν καθημερινά με ήθος και συνέπεια να ενισχύσουν το κοινό καλό.

Σε αυτές τις εκλογές, θέτουμε τις βάσεις και αλλάζουμε τα δεδομένα!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.