Ζάχαρη και σκόνη

Ζάχαρη και σκόνη

Φεβρουάριος 11, 2019 - 11:47
1 σχόλια

Όλα καλώς καμωμένα στη Μεγαλόπολη. Νυν και πρώην δήμαρχοι τα βρήκαν μια χαρά μεταξύ τους και το «δαχτυλίδι» της υποψηφιότητας με συνοπτικές διαδικασίες πέρασε στα χέρια του επόμενου υποψήφιου δημάρχου της παράταξης «Δημοτική Ενότητα» στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Καφενείου Μεγαλόπολης (δείτε ΕΔΩ), στην κοπή πίτας της παράταξης Παπαδόπουλος, Τσιριγώτης και Φουσέκης ανακοίνωσαν ότι χαράσσουν την πολιτική τους πορεία όμορφα, αδελφωμένα και καλά.

Και πολύ σωστά ο συντάκτης υπενθυμίζει ότι δεν ήταν όλα ρόδινα μεταξύ τους τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Ειδικά για τη Μεγαλόπολη, αναρωτιέμαι κι εγώ τι σημαίνει «επιτυχημένη δημοτική αρχή». Θα πείτε, αν δεν ευλογήσει και τα γένια του ο δήμαρχος, που πάντως έχει βρει τη θέση του στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Δέδε, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ποιος θα το κάνει;..

Δεν ξέρω. Ας ήταν μία φορά να κάνει κάποιος, ο οποιοσδήποτε, μια σοβαρή αυτοκριτική, προτού βάλει πλώρη για νέες αυτοδιοικητικές θέσεις.

Σε βάζει να σκέφτεσαι, πάντως, όλο αυτό το αλισβερίσι, το αποτέλεσμα του οποίου ανακοινώθηκε συνοπτικά σε εκείνη την κοπή πίτας.

Ο Διονύσης Παπαδόπουλος, λοιπόν, ανακοινώνει υποψηφιότητα στην Περιφέρεια. Ο ίδιος, δίνει το «δαχτυλίδι» στον Σπύρο Τσιριγώτη, διά μέσου Γιάννη Φουσέκη. Ο Τσιριγώτης θέτει, λέει, υποψηφιότητα για τελευταία φορά, για το καλό του τόπου.

Η δημοτική αρχή στη Μεγαλόπολη απέχει παρασάγγας από το να είναι επιτυχημένη. Όπως, ας μην κοροίδευόμαστε, πολλές δημοτικές αρχές των τελευταίων ετών στην Αρκαδία.

Και ενώ έχει περάσει η περιοχή από τέτοια κρίση, ενώ μπροστά της έχει συμπληγάδες, οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι τριάντα χρόνια τώρα δίνουν ο ένας το «δαχτυλίδι» στον άλλον, ακόμα και στις πιο κρίσιμες εκλογές της περιόδου που διανύουμε.

Κι από κάτω, το μόνο που ακούς είναι το «κλαπ-κλαπ».

Η ζάχαρη τινάζεται από το πέτο. Η σκόνη της νοοτροπίας των μελών των δημοτικών παρατάξεων -ακόμα και ύστερα από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης!- να στηρίζουν τους ίδιους και τους ίδιους όπως και η πρακτική «όλα κανονισμένα» αποδεικνύονται, δυστυχώς, πολύ βαριά για να αποτιναχθούν από τον τόπο.

Για το καλό του οποίου όλοι κόπτονται πριν από τις εκλογές.

Γαλανιάδη Εύα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΠΑΣΟΚ είναι οι άνθρωποι και μάλιστα πρώιμο και ζόρικο. Τη φλωρία του Σημίτη με το δαχτυλίδι που αντιγράφουν πρέπει να την χαιρετίσετε ως εκσυχρονιστική στροφή

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.