Υπουργείο Παιδείας: Αδικαιολόγητη η ένταση για τα κενά στα σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Αδικαιολόγητη η ένταση για τα κενά στα σχολεία

Σεπτέμβριος 04, 2015 - 17:41
0 σχόλια

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟΠΑΙΘ με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με τις λειτουργικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό των  σχολείων για την τρέχουσα σχολική χρονιά ενημερώνει ότι:

Ως αποτέλεσμα της αποδοτικής συνεργασίας των τελευταίων μηνών μεταξύ των Υπηρεσιών του ΥΠΟΠΑΙΘ, της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων του ΕΚΤ και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, διασφαλίστηκαν ήδη χωρίς καμία καθυστέρηση λόγω των εκλογών ή της έναρξης του νέου ΕΣΠΑ, κονδύλια ύψους 160.629.590€ για την πρόσληψη 11.925 αναπληρωτών εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων για τις ειδικές δράσεις που αναπτύσσονται  στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση καθώς και στην Ειδική Αγωγή (τάξεις υποδοχής, στήριξη των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, ενισχυτική διδασκαλία, ολοήμερα σχολεία, κ.α.)

 

Έχει εγκριθεί η πρόσληψη 2.000 αναπληρωτών με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΥΠΟΠΑΙΘ.

 

 

Προβλέπεται, όπως και κατά το παρελθόν σχολικό έτος η πρόσληψη 1.000 περίπου επιπλέον αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε θέσεις που δημιουργούνται από τις άδειες χωρίς αποδοχές τις οποίες λαμβάνουν εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

 

Βρίσκεται σε εξέλιξη, σε υπηρεσιακό επίπεδο, η τεχνική επεξεργασία του αιτήματος του ΥΠΟΠΑΙΘ προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την έγκριση κονδυλίων πρόσληψης 6.000 επιπλέον εκπαιδευτικών.

 

 

Σύμφωνα με τεκμηριωμένους υπολογισμούς, οι λειτουργικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς υπολογίζονται ως εξής:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση : 11.200, εκ των οποίων 5.500 δάσκαλοι & νηπιαγωγοί

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση : 4.000

Ειδική Αγωγή : 2.000

 

Η πρόσληψη των εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, θα αρχίσει αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν οι πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομισθίων σχ. έτους 2015-2016. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση της οριστικοποίησης των πινάκων οφείλεται σε προσφυγές στο Σ.τ.Ε.

Θεωρούμε ότι η ένταση που έχει δημιουργηθεί είναι αδικαιολόγητη, καθώς τα δεδομένα δείχνουν πως δεν θα υπάρξουν σημαντικά ζητήματα όσον αφορά στην ομαλή λειτουργία των σχολείων φέτος, καθώς με βάση τα παραπάνω δεδομένα προκύπτει η κάλυψη των λειτουργικών κενών και η δυνατότητα αντιμετώπισης τυχόν εκτάκτων αναγκών που θα δημιουργηθούν.

Είμαστε σίγουροι πως στις 11 Σεπτέμβρη τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Οποιοδήποτε θέμα προκύψει, θα επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν και με πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου και όλων των αρμοδίων φορέων. Εκφράζουμε την βεβαιότητά μας πως καιροσκοπικές απόπειρες εκμετάλλευσης τυχόν ζητημάτων εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα διαψευστούν.​
Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.