Υποβολή πρότασης Δ. Μεγαλόπολης για διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Αγίας Θεοδώρας Βάστα

Υποβολή πρότασης Δ. Μεγαλόπολης για διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Αγίας Θεοδώρας Βάστα

Μάρτιος 22, 2015 - 12:05
1 σχόλια

Για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του ιερού προσκυνήματος Αγίας Θεοδώρας Τ.Δ. Βάστα του Δήμου Μεγαλόπολης, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης για την ένταξη του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ιερού προσκυνήματος Αγίας Θεοδώρας Τ.Δ. Βάστα, Δήμου Μεγαλόπολης», προϋπολογισμού 200.000,00 € και τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012–2015».

Το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ιερού προσκυνήματος Αγίας Θεοδώρας Τ.Δ. Βάστα, Δήμου Μεγαλόπολης» αφορά σε περιορισμένες επεμβάσεις για την ανάπλαση της περιοχής, καθώς ο χώρος γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας, έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος και ζώνη προστασίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΥΠ.ΠΟ./ Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Πιο συγκεκριμένα το έργο, αφορά στη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, η οποία περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των εξωτερικών του ισόγειου κτιρίου χώρων πλατεία, τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων και δρόμου πρόσβασης σε αυτούς, τη διαμόρφωση διαδρόμων κίνησης των επισκεπτών, τη διαμόρφωση μικρών πλατειών εκατέρωθεν του ρέματος και γέφυρας που να τις συνδέει, και αξιοποίηση του προϋπάρχοντος μονοπατιού που σύνδεε παραδοσιακά τον οικισμό Βάστα με τον Ιερό Ναό καθώς και όλες τις απαραίτητες νέες φυτεύσεις.

Η διαμόρφωση γίνεται με απόλυτο σεβασμό στον Ιερό Ναό και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις της περιοχής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται κυρίως είναι ξύλο και πέτρα.

Από το http://kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΛΕΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ? ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.