Υποτροφίες σε άπορους, αριστούχους απόφοιτους Λυκείων Μεγαλόπολης

Υποτροφίες σε άπορους, αριστούχους απόφοιτους Λυκείων Μεγαλόπολης

Σεπτέμβριος 02, 2015 - 20:13
0 σχόλια

Ομόφωνα αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή Τρίπολης την προκήρυξη χορήγησης υποτροφιών του κληροδοτήματος Χιλδεγαρδ Ζέρβα, σύμφωνα με τα ανωτέρω, σε άπορους, αριστούχους απόφοιτους των Λυκείων Μεγαλόπολης, που εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής, και ειδικότερα σε Φυσικομαθηματικές καιΙατρικές Σχολές ως πρωτοετείς φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, σε  βάρος των εσόδων του Κληροδοτήματος, η οποία μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Μεγαλόπολης, και της εγκριτικής απόφασης του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας θα δημοσιοποιηθεί στην πανελλαδικής κυκλοφορίας ημερήσια εφημερίδα «Ακρόπολη».

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεγαλόπολης, είναι η Διαχειριστική Επιτροπή του κληροδοτήματος Χίλδεγαρδ χας Λεωνίδα Ζέρβα, του Δήμου Μεγαλόπολης, σύμφωνα με: την αριθμ. 366/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία της μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα διαχείρισής των Κεφαλαίων Αυτοτελούς Διαχείρισης του.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 παρ. 3 του Ν. 3852/13, που τροποποιεί τις διατάξεις του ν. 3852/10 και προσθέτει στο άρθρο 83 παρ 4 την παρ. 4α, τα μέλη του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας
συμμετέχουν στη διοίκηση κληροδοτήματος με έδρα την κοινότητα που ασκούν τα καθήκοντά τους στις περιπτώσεις που προβλέπεται με το ν 2539/97 (άρθρο 6, παρ. 4α).

Κατόπιν αυτού απαιτείται η λήψη απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, για την κατάρτιση σχεδίου προκήρυξης χορήγησης υποτροφιών του κληροδοτήματος Χίλδεγαρδ χας Λεωνίδα Ζέρβα Δήμου Μεγαλόπολης, το οποίο θα υποβληθεί στο Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης για την έγκρισή του, προκειμένου η Οικονομική Επιτροπή με νεώτερη απόφασή της να ψηφίσει το σχέδιο και να
ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την χορήγηση των υποτροφιών.

Στο εν λόγω κληροδότημα η διαθέτιδα κληροδοτεί στο Δήμο Μεγαλόπολης το διαμέρισμά της στο Παλαιό Ψυχικό και ορίζει από τα μισθώματα να δίδεται το 90% ως υποτροφία, για 10 μήνες ετησίως, σε
άπορους, αριστούχους απόφοιτους των Λυκείων Μεγαλόπολης, που εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής, και ειδικότερα σε Φυσικομαθηματικές και Ιατρικές Σχολές και το υπόλοιπο 10% να διατίθεται για τη συντήρηση του ακινήτου.

Η επιλογή των υποτρόφων, σύμφωνα με την ως άνω διαθήκη, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα πενταμελούς Επιτροπής, αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Γόρτυνος Μεγαλοπόλεως, τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, τον Λυκειάρχη, τον Πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και την Σταματούλα, σύζυγο Παντελή Γκαρδιακού, το γένος Φασουλά, ανιψιά της θανούσας, ως ισόβιος πρόεδρος.
Επίσης οι ως άνω υποτροφίες, θα απονέμονται με τον χαρακτηρισμό «Χίλδεγαρδ Ζέρβα εις μνήμη Λεωνίδα Ζέρβα».

Η προκήρυξη αναφέρει:

Προκηρύσσεται τη χορήγηση έως τεσσάρων (4) υποτροφιών με επιλογή σε άπορους, αριστούχους απόφοιτους των Λυκείων Μεγαλόπολης, που εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής, και ειδικότερα σε Φυσικομαθηματικές και Ιατρικές Σχολές ως πρωτοετείς φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Το ποσό της κάθε υποτροφίας θα ανέρχεται στο ποσό των 300,00 Ευρώ μηνιαίως για 10 μήνες, έως το τέλος των κανονικών σπουδών του υποτρόφου για όσα χρόνια ορίζεται η φοίτηση στις σχολές αυτές,
εφόσον θα έχουν καλή επίδοση στις σπουδές τους, δηλαδή θα περνούν ικανοποιητικό αριθμό μαθημάτων τους, σε κάθε εξεταστική περίοδο κάθε έτους, διαφορετικά ή υποτροφία θα διακόπτεται.

Οι αιτήσεις των υποτρόφων θα εξεταστούν από την πενταμελή επιτροπή που ορίζει η διαθέτιδα, και η υποτροφία θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έγκριση της αρμόδιας αρχής, και
μετά από σύναψη συμφωνητικού του υποτρόφου με τη Διαχειριστική Επιτροπή.

Εάν ο αριθμός των αιτούντων που πληρούν τους ορούς χορήγησης της υποτροφίας είναι μεγαλύτερος του αριθμού των υποτροφιών που έχουν προβλεφθεί τότε οι υπότροφοι θα επιλεχθούν βάσει του χαμηλότερου εισοδήματος.

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, στα Γραφείο κληροδοτημάτων του Δήμου Μεγαλόπολης, μέχρι και 45 μέρες από την δημοσίευση της προκήρυξης.

Οι αιτήσεις θα συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου
3. Αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., για το δηλωμένο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τις είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ προκειμένου περί οικογένειας μέχρι τέσσερα μέλη και το οποίο θα προσαυξάνεται κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, καθώς και αντίγραφο του εντύπου Ε9 που έχει κατατεθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
5. Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ότι έχουν εγγραφεί το έτος 2014 σε Τμήμα Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας μας και συγκεκριμένα σε Ιατρικές ή Φυσικομαθηματικές Σχολές και φοιτούν σε αυτές
6. Βεβαίωση εγγραφής στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος
7. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας μαθημάτων από το οποίο προκύπτει η ευδόκιμος φοίτηση του/της υποτρόφου
8. Απόσπασμα ποινικού μητρώου (για το οποίο θα γίνει αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την αρμόδια Υπηρεσία).
9. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/86 του υποψηφίου , ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητας του από υποτροφία η οποία του έχει απονεμηθεί προηγουμένως.

Περίληψη της παραπάνω προκήρυξης θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεγαλόπολης και σε μια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας και θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Μεγαλόπολης και στην ιστοσελίδα της Αποκ/νης Διοικησης Πελ/σου Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.