Υποτάχθηκε στους «Στρατηγούς»… Παπάγου - Αρκαδικός 72-60

Υποτάχθηκε στους «Στρατηγούς»… Παπάγου - Αρκαδικός 72-60

Νοέμβριος 18, 2017 - 18:48
0 σχόλια

Ο Αρκαδικός δεν τα κατάφερε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 72-60 στην σάλα του Παπάγου από την ομώνυμη ομάδα.

Τα πολλά λάθη και στοίχειωσαν τον Αρκαδικό αφού δεν του επέτρεψαν να μπει ποτέ στο πνεύμα του αγώνα με την επίθεση να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας της Τρίπολης πληρώνοντας ακριβά τις κακές επιλογές και στο κομμάτι της άμυνας.

Τα διαιτητικά λάθη των πρώτων δύο δεκαλέπτων με όλες τις επαφές να δίνονται φάουλ εις βάρος του Αρκαδικού χάλασαν την συγκέντρωση των κυανόλευκων για την συνέχεια της αναμέτρησης με την έλειψη καθαρού μυαλού κυρίως στο κομμάτι της επίθεσης να είναι κάτι παραπάνω από εμφανές.

Ο Αρκαδικός σούταρε με πολύ χαμηλά ποσοστά της τάξεως των 39% στο δίποντο (15/30) και 35% στο τρίποντο (6/17) γεγονός που φανερώνει τους 60 πόντους στην επίθεση έχοντας 3 παίχτες του διψήφιους και πέντε να μένουν στο 0.

Κούτρας, Προδρόμου και Τζουγκαράκης διασωθείς επιθετικά για τον Αρκαδικό με τους δύο να κρατούν όσο μπορούν την ομάδα τους με πολλά προσωπικά καλάθια αλλά να μην μπορούν να την βοηθήσουν στο να αποφύγει την 5 της ήττα σε 6 παιχνίδια.

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αρκαδικό να μπαίνει υποτονικά στο παρκέ με τους γηπεδούχους εκμεταλλευόμενοι και την έδρα τους να παίρνουν από νωρίς το προβάδισμα.  Τα πολλά λάθη στην επίθεση είχαν ως αποτέλεσμα και οι λανθασμένες επιλογές κράτησαν χαμηλά στο σκορ τον ΣΕΦΑ με τον Παπάγου να χτυπά τις αμυντικές περιστροφές των κυανόλεκων πηγαίνοντας την διαφορά με το τέλος της πρώτης περιόδου για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα για το 21-11.

2ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε ακόμα χειρότερα για τον ΣΕΦΑ με τα λάθη στην επίθεση να συνεχίζονται σε συνδυασμό με την κακή διαιτησία όπου κάθε επαφή σήμαινε και φάουλ εις βάρος της ομάδας της Τρίπολης να χαλά το μυαλό των παιχτών του Τζίμη Κουστένη με τον Παπάγου να ανεβάζει την διαφορά ακόμα και στους 15(28-13 στο 15’, 31-15 στο 16’) με τον Αρκαδικό να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο έπειτα από 5’ λεπτά. Στην συνέχεια ο Κούτρας ανέλαβε δράση και με συνεχόμενους πόντους από προσωπικά καλάθια έδωσε το δικαίωμα στον ΣΕΦΑ να μειώσει και να πάει στα αποδυτήρια στο -11 για το 38-27 έχοντας παράλληλα και 13 λάθη σε 20’ λεπτά αγώνα.

3ο δεκάλεπτο

Με την επίθεση να συνεχίζει να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του Αρκαδικού και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αρκαδικός δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις και να αποφύγει τα λάθη. Ο Παπάγου δέχονταν τα «δώρα» από πλευράς της ομάδας της Τρίπολης ανεβάζοντας στέλνοντας την διαφορά στο +14 στο 25’ (50-36) σταθεροποιώντας την στα επίπεδα άνω των 10 πόντων . Κούτρας και Τζουγκαράκης αποτελούσαν τις μοναδικές αξιόπιστες επιθετικές λύσεις με τον ΣΕΦΑ να ρίχνει την διαφορά στους 11 (55-44 στο 28’ και 57-46 στο 29’) αλλά τρία συνεχόμενα λάθη στην συνέχεια να  δίνουν την ευκαιρία στον Παπάγου να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 61-46 με την διαφορά να ανοίγει και πάλι στους 15.

4ο δεκάλεπτο

Η αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου αποτέλεσε ένα de ja vu των τριών άλλων περιόδων με τα λάθη να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και το Παπάγου να ανεβάζει την διαφορά του ακόμα στο +20 66-46 στο 33’. Η συνέχεια πήρε διαδικαστικό ρόλο με τον Αρκαδικό να προσπαθεί να ρίξει την διαφορά αλλά τον Παπάγου να ελέγχει την κατάσταση φθάνοντας έτσι στην νίκη και το τελικό 72-60.

Δεκάλεπτα: 21-11, 38-27, 61-46, 72-60

Παπάγου (Σορώτος): Μελισσαράτος 12, Καπέτος 2, Γκάτζο, Αποστολίδης 4, Δέδες 13, Ζώρζος 6, Παπαπέτρου 7, Φακοπουλίδης, Φιλιππάκος 15, Ψάρας, Σάλε 2.

Αρκαδικός (Κουστένης): Κούτας 19 (2), Βλάχος, Λυμπερέας, Σίνης 5, Τζάιδας, Προδρόμου 14, Μαραγκάκης,  Πέλτιερ 8, Γαρμπής 4, Αποστολίδης, Τζουγκαράκης 10.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.