Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το μειωμένο ρεύμα σε Δυτ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το μειωμένο ρεύμα σε Δυτ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη

Μάιος 24, 2018 - 08:59
0 σχόλια

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση την 22η Μαΐου 2018 για την εφαρμογή του μειωμένου τιμολογίου ρεύματος στην Δυτική Μακεδονία και στην Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ «η ενίσχυση λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα ορίζεται, αρχής γενομένης από το 2018 στο ποσό των 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα επί της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας».

Για το λόγο αυτό συστήνεται ειδικός λογαριασμός παροχής ενίσχυσης λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης με διαχειριστή τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.), στον οποίο μεταφέρεται ποσό από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δικαιούχοι ορίζονται οι οικιακοί καταναλωτές εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας με τετραμηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι 2400 κιλοβατώρες.

H μείωση ισχύει και για συγκεκριμένες περιπτώσεις δικαιούχων κοινωνικών τιμολογίων, ενώ δεν ισχύει για όσους έχουν μειωμένο ρεύμα σαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ .

Η τροπολογία για το μειωμένο τιμολόγιο ψηφίστηκε στην Βουλή την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου και έπρεπε να φτάσουμε μετά από 3 μήνες να υπογραφεί η ΚΥΑ. Επίσης παρά τις δεσμεύσεις δεν έχουμε δει τίποτα για τα επαγγελματικά τιμολόγια.Τρομερός ο συγχρονισμός του κ. Σταθάκη, κατάφερε να υπογράψει την ΚΥΑ τις ημέρες διάλυσης της ΔΕΗ και της Μεγαλόπολης.

Δείτε την Κ.Υ.Α.

ΚΥΑ Ειδικού Τιμολογίου Ρεύματος σε Μεγαλόπολη - Δυτική Μακεδονία ΜΑΙΟΣ 2018 by Πάνος Αλεβίζος on Scribd


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.