Υπέρ της απλής αναλογικής η δημοτική αρχή Βόρειας Κυνουρίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υπέρ της απλής αναλογικής η δημοτική αρχή Βόρειας Κυνουρίας

Μάιος 14, 2018 - 20:32
0 σχόλια

Υπέρ της απλής αναλογικής τάσσεται η δημοτική αρχή Βόρειας Κυνουρίας, αν και δεν συμφωνεί με όλο το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη 1», όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 14 Μαΐου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ, όπως είχε ζητήσει η ΚΕΔΕ από όλους τους Δήμους της χώρας.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για ένα έργο που θα ανατρέψει εκ βάθρων το θεσμικό πλαίσιο του «Καποδίστρια». Οι βασικές του αρχές εμμένουν στον τρόπο λειτουργίας των ΔΣ και σε έναν γενικόλογο χαρακτηρισμό των Δήμων, είπε ο κ. Μαντάς και συνέχισε:

Το ζήτημα είναι η σχέση που έχει αυτό το νομοθέτημα με τα μέτρα και τα σταθμά της Βόρειας Κυνουρίας. Από την άλλη, το πολιτικό θέμα είναι το κατά πόσον κάποιος έχει ή δεν έχει εμπιστοσύνη στην απλή αναλογική.

«Το να προσπαθείς να ταιριάξεις την απλή αναλογική στα μέτρα ενός Δήμου, ενός ΔΣ ή ακόμα χειρότερα μιας δημοτικής παράταξης, είναι ξεκάθαρα λάθος. Αλλά, δεν υπήρχε περίπτωση η δημοτική αρχή να είναι αντίθετη στην καλύτερη εκπροσώπηση των πολιτών. Οι συνεννοήσεις πρέπει να γίνονται επάνω στο τραπέζι, δηλαδή μετεκλογικά, και όχι κάτω από το τραπέζι, δηλαδή προεκλογικά», υπογράμμισε.

Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν θέσεις στον «Κλεισθένη 1» που δεν γνωρίζουμε πώς θα ταιριάξουν με τη Βόρεια Κυνουρία.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Καμπύλης, λαμβάνοντας τον λόγο, είπε: «Διαφωνώ με τη θέση ότι δεν πρέπει να συζητηθεί το θέμα, επειδή θεωρώ ότι η λογική της ΚΕΔΕ δεν ήταν απλώς να ληφθούν αποφάσεις. Η απλή αναλογική δεν υπάρχει λόγος να μην υιοθετηθεί, αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν είναι απλή αναλογική, αλλά μεικτή.

Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχουν μεικτά ψηφοδέλτια. Και πιστεύω ότι πρέπει να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.