Υπ. Πολιτισμού: «Πράσινο φως» για την προσθήκη ανελκυστήρα στον ΙΝ Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

Υπ. Πολιτισμού: «Πράσινο φως» για την προσθήκη ανελκυστήρα στον ΙΝ Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

Δεκέμβριος 11, 2019 - 11:30
0 σχόλια

Έγκριση της μελέτης «Προσθήκη ανελκυστήρα εμποδιζόμενων ατόμων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη» από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

 

Η απόφαση για έγκριση της μελέτης για  προσθήκη ανελκυστήρα εμποδιζόμενων ατόμων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη πάρθηκε για τους παρακάτω λόγους:

i. ότι πρόκειται για τον Μητροπολιτικό Ναό της Τρίπολης, με μεγάλη επισκεψιμότητα, η υπάρχουσα κατάσταση του οποίου καθιστά αδύνατη την πρόσβαση ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων και γενικά εμποδιζόμενων ατόμων καθώς υπάρχουν μόνο δύο κλίμακες ανόδου ύψους 4μ. στη δυτική πλευρά.

ii. τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, που σε συνδυασμό με την έλλειψη στέγασης των κλιμάκων εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων λόγω ολισθηρότητας από βροχοπτώσεις ή παγετό.

Με τους παρακάτω όρους:

1. Πριν την έναρξη των εργασιών να προηγηθούν τομές στο έδαφος του καταστήματος, προκειμένου να διερευνηθεί τοπικά η θεμελίωση του ναού και να προσαρμοστεί αναλόγως η προτεινόμενη θεμελίωση του ανελκυστήρα. Σε κάθε περίπτωση να τοποθετηθεί παρέμβλημα ανάμεσα στην παλαιά και τη νέα θεμελίωση.

2. Να υποβληθεί μελέτη εφαρμογής με τα κατασκευαστικά σχέδια ενίσχυσης της θολοδομίας.

3. Να υποβληθεί οριστική αρχιτεκτονική και στατική μελέτη σε επίπεδο εφαρμογής.

4. Η απόληξη της εγκατάστασης του ανελκυστήρα να είναι καμπυλοειδούς μορφής ώστε να μην κρύβει το παράθυρο της βόρειας όψης και να συνάδει με τον ναό.

5. Να εξεταστεί η μετατόπιση της απόληξης του ανελκυστήρα κατά 20 πόντους σε απόσταση από την τοιχοποιία της βόρειας πλευράς του ναού.

6. Οι μελέτες αυτές να υποβληθούν στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, προς έγκριση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.