Υφυπουργός εξωτερικών ο Κώστας Βλάσης

Υφυπουργός εξωτερικών ο Κώστας Βλάσης

Δεκέμβριος 07, 2019 - 18:58
10 σχόλια

Τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό αναλαμβάνει ο βουλευτής Αρκαδίας και Ιατρός Κώστας Βλάσης, μετά την παραίτηση του  Αντώνη Διαματάρη. 

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται ο Τύπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ιδιαιτέρως τις ικανότητες του κ. Βλάση, ο οποίος έχει μια αξιοσημείωτη πορεία τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον πολιτικό στίβο.

Ο Κώστας Βλάσης είναι χειρουργός-ορθοπεδικός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε και το διδακτορικό του το 2005. Εν συνεχεία πέρασε με επιτυχία από τις ακαδημαϊκές βαθμίδες του Λέκτορα και του Επίκουρου Καθηγητή, ενώ από το 2016 είναι Αναπληρωτής Σχολής της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας.

Ασφαλώς σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του Πρωθυπουργού ήταν η εκλογική επιτυχία του κ. Βλάση στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, αλλά και η ευρεία του εκλογική νίκη στην Αρκαδία στις εκλογές του Ιουλίου. Ακόμα, ο κ. Βλάσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να κερδίσει η Νέα Δημοκρατια με τον Παναγιώτη Νίκα την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας ο κ. Βλάσης διετέλεσε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ενώ υπήρξε εισηγητής σε σημαντικά νομοσχέδια. Ο Κώστας Βλάσης έχει αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τους Έλληνες ομογενείς και κυρίως αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι θερμός υποστηρικτής της ψήφου των αποδήμων και συμμετείχε ενεργά στην προώθησή της μέσω της στενής συνεργασίας του με την κοινότητατων αποδήμων Αρκάδων, που αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο όγκο των συμπατριωτών μας σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά. 

Ο Κώστας Βλάσης έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ό,τι αφορά στην επιλογή των στελεχών της κυβέρνησής του: Είναι αυτοδημιούργητος, χαμηλών τόνων και έχει σημαντική εργασιακή πείρα.


10 Σχόλια

Συγχαρητήρια!!Το άξιζε ο Κώστας.Αυτά που έχει κάνει στα 44 του χρόνια είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα.Ιδιαιτερα στον πολιτικό του βίο.Άξιος!

Αυτοδημιουργητος, χαμηλών τόνων και με σημαντική εργασιακή εμπειρία???????για να δούμε ένα αναλυτικό αφιέρωμα με όλα αυτά. .....

Απόδημου Ελληνισμού, οπότε υπάρχει μια συνάφεια, καθώς είναι έντονο το Αρκαδικό στοιχείο στο Αμέρικα. Να γίνει και ένα μάθημα στους πικραμένους του ηττημένου πρώην πασά, που είχαν καβαληκέψει το καλάμι και νόμιζαν ότι όποιος πήγε κόντρα θα εξαφανιστεί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.