Χώρος υγειονομικής ταφής μη επικίνδυνων αποβλήτων κοντά στο Πλάτωμα στην Τρίπολη

Χώρος υγειονομικής ταφής μη επικίνδυνων αποβλήτων κοντά στο Πλάτωμα στην Τρίπολη

Ιούνιος 14, 2013 - 12:57
11 σχόλια

Χώρος υγειονομικής ταφής μη επικίνδυνων αποβλήτων καθώς και αδρανών υλικών σχεδιάζεται στη θέση «Περιστέρια» στο Δήμο Τρίπολης. Για το σκοπό αυτό έχει υποβληθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία θα εξετάσει, ως είθισται, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Ο χώρος συγκεκριμένα αφορά στα πρώην λατομεία Καγιάννη, σε ευθεία απόσταση 3 km από το κέντρο της πόλης.  Η συνολική έκταση του χώρου ανέρχεται στα 124,15 στρέμματα περίπου και το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι ιδιωτικό.

Ο χώρος σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά γειτνιάζει με τον ΧΑΔΑ Τρίπολης και τα χωριά που βρίσκονται κοντά απέχουν μέχρι πέντε χιλιόμετρα (Θάνας, Μάκρη, Σιλίμνα, Περπατάρης, Παλλάντιο, Άγιος Κωνσταντίνος, Τζίβα).

Ο χώρος θα εξυπηρετεί βιομηχανικές / βιοτεχνικές μονάδες της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, καθώς και άλλους ιδιώτες - επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου για τη διάθεση των παραγόμενων στερεών, μη επικινδύνων αποβλήτων, καθώς και αδρανών υλικών.

Η δυναμικότητα του έργου εκτιμάται στους 60.000 ton/έτος. Τυχόν επικίνδυνα υπολείμματα διέπονται από ειδική διαχείριση και δεν θα αποτίθενται στην εν λόγω εγκατάσταση.

Στο ΧΥΤ θα γίνονται αποδεκτά απόβλητα τα οποία, πριν τη διάθεση τους, θα έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία από τον παραγωγό τους (π.χ. τεμαχισμό, αφυδάτωση, κοσκίνισμα κ.λ.π.), όπως αυτή έχει καθορισθεί κατά την αδειοδότησή τους και όπως ορίζονται στους εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς όρους της εκάστοτε εγκατάστασης.

Επίσης, τα προς ταφή απόβλητα θα συνοδεύονται από τα προβλεπόμενα της εγκυκλίου Αρ.Πρωτ. Οικ. 129043/4345/8-7-2011 και ειδικότερα από το «έντυπο παρακολούθησης αποβλήτου» χωρίς να απαιτείται επιπλέον επιτόπου επεξεργασία.

Η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής του χώρου είναι 30 χρόνια.

ε.τ.

 


11 Σχόλια

Τόσο μακριά από την Τρίπολη; 3km είναι πολύ μακρυά ! Πιο κοντά να τα φέρουν να γλυτώνουμε και τις βενζίνες ...

Ιδιωτικό ή μέσω ΟΤΑ είναι αυτό το έργο;

Αντε ρε ασχετε Φρεντυ,σε χορτασαμε τοσα χρονια με τις ειρωνιες και τις μπαρουφες σου. Τι θα σε ενοχλησει η θα σε βλαψει αν θα γινει η μοναδα συμφωνα με τα προβλεπομενα και τις αδειοδοτησεις? Αντι να στηριξεις με τον τροπο σου την επιχειρηματικοτητα και τους εργαζομενους δημιουργεις με την αγνοια και την αμαθεια σου εντυπωσεις. Αν ολοι ησαν σκεφτομενοι οπως εσυ,αλλοιμονο σε μας και τον τοπο μας

Προς Ανώνυμο της Παρ, 14 Ιουν 2013 - 15:36 Τα "ρε" στο κοινό σου Ασπόνδυλε Αυλικέ . Όψιμε επιχειρηματία, εμένα βρήκες ; Λες και με ξέρεις και από χτες ... Και αν είσαι και μηχανικός να δώσεις πισω το πτυχίο σου ... Μελέτησε λίγο : ΦΕΚ Β1909/2003 ΟΔΗΓΙΑ 1999/31/ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 26ης Απριλίου 1999 περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων Παράρτημα Ι Και αν αντέχει το στομάχι σου δες και τις επικαιροποιήσεις αυτών των νόμων απο Καλλικράτη μεχρι DIR 2000/60/EU, DIR 2007/60/EU , 82/176 , 83/513 , 84/156 84/491, 86/280 85/337, 91/676, 92/43 , 96/61 συν άλλες οδηγίες συν εγχώριοι κανονισμοί που δεν τηρούνται ως συνήθως ή δεν θα τηρηθούν ! Πες τώρα περί άγνοιας και αμάθειας στο αφεντικό σου να δούμε ποιος δημιουργεί εντυπωσεις. Επειδή δηλαδή όλοι εχουν παραιτηθεί της λογικής στην πόλη, σε ενοχλεί που θέτω το πιο απλό φοβικό ανασφαλές ερώτημα της 3km απόσταση απο το κέντρο δηλ της κάτω του 1km από τα γειτονικά σπίτια ; Ή μήπως περίμενες να γράψω τοποθέτηση δικαστικής αίθουσας για να ικανοποιηθεί ο επιχειριματικός σου εγωισμός ; Ή μήπως να ξεπουλήσουμε κάτι και αυτή τη φορά για να βοηθηθεί ο τόπος απο τα σκουπίδια ; Δηλαδή καφεδο-γιαούρτια ή σκουπίδια είναι μόνο αυτή η πόλη ; Η δουλικότητά σου αγγίζει τα όρια της βλακείας. Υποκρίνεσαι και χωρίς λόγο αφού σε προστατεύει η ανωνυμία... Έγω θα περιμένω και την ανακοίνωση της μελέτης σκοπιμόητας και ΜΠΕ του έργου να δω και αλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γιατί θα είμαι 60 χρονών όταν θα θελουν να το κλείσουν ... τωρα με γεμάτη ή όχι την τσέπη θα δείξει!

Επειδή η τεχνολογία εξελίσεται και μαζί με αυτή και η μεθοδολογία ταφής των απορριμάτων, νομίζω πως η προ 14ετίας οδηγία που παραθέτεις είναι τουλάχιστον άκυρη. Όσο για τις επικαιροποιήσεις, γιατί προεξοφλείς πως δεν θα τηρηθούν οι όροι? Κατά τα άλλα η απάντηση σου δεν λέει τίποτα, σκέτες αερολογίες. Τι σημαίνει ξεπούλημα σκουπιδιών? Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην έχουμε σκουπίδια στην πόρτα μας.Όσο για την επιχειρηματικότητα θα σου πρότεινα να τη δεις λίγο πιο θετικά. Τον κρατισμό, που προφανός πρεσβεύεις, τον γνωρίσαμε σε όλο του το μεγαλείο. Sorry αλλά η απάντηση σου είναι παραληρηματική.

Γεώργιε αγαπητέ αδιάβαστε εκσυγχρονιστή δεν ξέρω σε πια πτέρυγα ανήκεις της α-κρατικής συμμαχίας : Νομίζω όμως ότι περιεγραψα σε λίγες γραμμές το προφιλ του προβλήματος όσο πιο συντομα μπορούσα. Άν έχεις να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις επί του θέματος καλώς αυτά που λες όμως είναι επι προσωπικού και δεν αφορούν κανένα ! Επέτρεψε μου να έχω άλλη άποψη για το θέμα τόσο επιστημονικής προσέγγισης όσο και κοινωνικού αντίκτυπου. Αν'αυτού μας λές ότι δεν ισχύουν οι νόμοι; Και μετά ότι γιατί εγω φοβάμαι για την τήρηση των όρων που ορίζουν οι ίδιοι αυτοί νόμοι και οι επικαιροποιήσεις τους; Έχεις καμιά αφαιρετική ικανότητα ώστε να μας πείς γιατί έπαψαν να ισχύουν οι οδηγίες - άρα και νόμοι της ΕΕ/Ελλάδας;; Εκτός αν είσαι αυτός που παύει του Νομους. Δεν ισχύουν δηλάδη ; Ή η πρόδηλη εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζει τους νόμους κατα την βούλησή ΣΟΥ/ΣΑΣ ; Έχει και στο Καστρί παλιά νταμάρια ξέρεις... Όχι μόνο το "Πλάτωμα" ή πλέον "Περιστέρια" Δεν πρευσβεύω κανέναν κρατισμό πουθενά, τη νομιμότητα θέλω να εξασφαλίσουμε στην ήδη επιβαρυμένη απο το 1982 περιοχή,από το συφερτό που μας κυβέρνησε τοπικα και εθνικά ώστε να μην πάθουμε τα ίδια, αλλά συγκατανευσιφάγος απόψεων όπως είσαι εσύ δεν θα γίνω. Εσύ μπορείς να τρώς ότι σου σερβίρουν αρκει να υπάρχει "επιχειριματικότητα" και ντόνατς ανάπτυξης: άποψη σου σεβαστή, αλλά τα περι ασχετοσύνης πάει πολύ φίλε και εσύ είσαι ήδη στο υπόγειο... Η αοριστία στην απάντηση σου είναι εμφανής όσο και η σχετικότητά σου με το θέμα. Δεν άπαντησες σε τίποτα από αυτά που απάντησα στο προηγούμενο ασπόνδυλο και μου απευθύνεις και το λόγο. Εκτός αν είσαι ο ίδιος οπότε επιμένεις...

ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ......ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΚΑΙ Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ! Ο ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ

Να τον βοηθήσουμε να ξεχρεωθεί....... Άρα το... γεύμα ήταν επαγγελματικό!!!! Ουδέν κρυπτόν υ.........

Για να δούμε σε αυτή την άδεια είναι όλα νόμιμα?