«Ξεσήκωσε» τη Βουλή η τσακώνικη μελιτζάνα! (vid)

«Ξεσήκωσε» τη Βουλή η τσακώνικη μελιτζάνα! (vid)

Ιανουάριος 19, 2017 - 12:09
1 σχόλια

Για να είμαστε ακριβείς, και το κατίκι Δομοκού και η τσακώνικη μελιτζάνα και το μέλι με βρώσιμο χρυσό ξεσήκωσαν τη Βουλή την Πέμπτη. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Τα αγροτικά ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη Βουλή χθες 18 Ιανουαρίου. Αλλά δεν συγκέντρωσε ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας το ενδιαφέρον κανενός, πλην ίσως της Νέας Δημοκρατίας. Με το ζήτημα του ΔΟΛ να καίει την αντιπολίτευση, καθώς ομοβροντία πυρών δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΔΟΛ και ο Βασίλης Μουλόπουλος για το γεγονός ότι ο τελευταίος, επί εικοσαετία διευθυντής σύνταξης του «Βήματος» κλήθηκε και αποδέχθηκε να βοηθήσει τον ΔΟΛ να ορθοποδήσει, και η αντιπολίτευση πίσω από αυτό βλέπει μια νέα διαπλοκή να ξεπηδά, ξεχνώντας τα δικά της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα και απαρίθμησε τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες των νέων αγροτών στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας που γνωρίζουν επιτυχία αλλά, όπως τόνισε, δεν υπάρχει ολοκληρωμένο κυβερνητικό έργο στήριξής τους.

Η απαρίθμηση, όμως, των ρηξικέλευθων δράσεων των Ελλήνων αγροτών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έφερε στην κυβέρνηση.... γέλια!

«Υπάρχουν πολλές καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που επένδυσαν στον πρωτογενή τομέα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε, ανάμεσα στα άλλα, στο μετάξι στο Σουφλί, στο αμύγδαλο και στη σουμάδα στον Άγιο Νικόλαο, στο μέλι με βρώσιμο χρυσό στην Εύβοια, στα μανιτάρια πλευρώτους στο Κιλκίς, στην τρούφα στην Πιερία, στην τσακώνικη μελιτζάνα στο Λεωνίδιο, στο ιχθυοτροφείο πέστροφας στις Σέρρες.

Και, κάπου εκεί, έπεσαν γέλια από τα κυβερνητικά έδρανα!

Γιατί γελάτε; Σας φαίνονται αδιάφορες αυτές οι πρωτοβουλίες; Μου κάνει πολλή εντύπωση η αντίδρασή σας. Αντί να αναγνωρίζετε και να χαιρετίζετε αυτές τις προσπάθειες, χασκογελάτε, Τι να σας πω. Τις μνημονεύω ονομαστικά επειδή αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους νέους αγρότες που αγωνίζονται ενάντια στις αντιξοότητες. Πρωτοβουλίες υπάρχουν, αλλά αυτό που δεν υπάρχει, είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής.

Πολλά είναι τα φάουλ του Κυριάκου, θα σχολιάσουμε εμείς. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, έχει απόλυτο δίκιο, διότι οι προσπάθειες των νέων  ανθρώπων που μένουν και επενδύουν στον τόπο τους είναι πράγματι αξιέπαινες και πρέπει να αναφέρονται αυτά τα πράγματα στη Βουλή. Εκτός αν η κυβέρνηση προτιμά τα «κάτσε κάτω, ρε» του Πολάκη.

Σε κάθε περίπτωση, πίσω έχει η... τσακώνικη μελιτζάνα την ουρά...

Video: 

Κ.Μητσοτάκης-"Τι χαζογελάτε κύριοι;"έφτασε τα 50 για να μάθει Κατίκι Δομοκού κ Τσακώνικη Μελιτζάνα!


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.