Ξερίζωσαν ένα χωράφι σκόρδα αξίας 5.000 ευρώ

Ξερίζωσαν ένα χωράφι σκόρδα αξίας 5.000 ευρώ

Μάιος 17, 2016 - 17:34
3 σχόλια

Ημέρες του 1930 ζει η Τρίπολη και η γύρω περιοχή της. Και τι εννοούμε;

Τότε, τη δεκαετία του '30, όπως και νωρίτερα, οι αγροφύλακες και οι δραγάτες που περιφρουρούσαν τη σοδειά των αγροτών δεν περνούσε μέρα που να μην πιάσουν επ' αυτοφόρω κλέφτες μήλων, πατάτας, αχλαδιών και κηπευτικών κάθε είδους. Εκείνη την εποχή, δεν... κόταγες να κόψεις ένα αχλάδι να ξεδιψάσεις και βρισκόσουν μπαγλαρωμένος, αλλά τώρα ανενόχλητοι «γνωστοί - άγνωστοι» ξεριζώνουν ένα χωράφι σκόρδα και γίνονται Λούηδες προτού καν τους αντιληφθεί κάποιος.

Πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή του Στενού του Δήμου Τρίπολης έκαναν... φτερά μέσα από τη μάνα γη ένα στρέμμα σκόρδα. 

Ολόκληρη τη νύχτα πρέπει να «εργάζονταν» σκληρά οι κλέφτες, οι οποίοι δεν έγιναν αντιληπτοί, κατορθώνοντας να ξεριζώσουν σκόρδα σε έκταση ενός στρέμματος, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν Ρομά, και μάλιστα ολόκληρη ομάδα, διότι έδρασαν συντονισμένα. Δεν είναι εύκολο να ξεριζώσουν δυο-τρεις άνθρωποι ένα στρέμμα σκόρδα, εξάλλου.

Η περιοχή της Αρκαδίας μαστίζεται από κλοπές και ληστείες. Οι καταγγελίες και τα περιστατικά πληθαίνουν διαρκώς, ενώ, όπως αποδεικνύεται και από το παραπάνω περιστατικό, η δράση τους επεκτείνεται παντού, ακόμα και στα κηπευτικά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ζωοκλοπών, ενώ στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι κάτοικοι των χωριών και οι αγρότες βρίσκουν κατεστραμμένες τις υποδομές τους, όπως τα αντλιοστάσια, μετά την επιδρομή των δραστών.

Το πιο πιθανόν είναι τα σκόρδα να μοσχοπουληθούν σε κάποια υπαίθρια αγορά την ώρα που οι κάτοικοι της Αρκαδίας αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν πια για να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "Ρ Ο Μ Α " ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λογο για ξαφνικό ιατρικό έλεγχο σε παραπλήσιο καταυλισμό Ρομα στην περιοχή. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν μέσο όρο αρτηριακής πίεσης του δείγματος Ρομα στο κλινικά οριακό 8.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.