Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας

Αύγουστος 11, 2017 - 21:01
0 σχόλια

Ο Σύλλογος Αγιοπετρίτικη Πολιτισμική Διαδρομή και η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία με τη στήριξη του Μαντινειακού Συνδέσμου πραγματοποιούν Εκδρομική επίσκεψη -ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας και στην Αγία Φωτεινή Μαντινείας με τον τίτλο « ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ –ΔΙΑΛΟΓΟΙ». :

Αρχαιότητα, Βυζάντιο, Νεώτερη παράδοση, Αρχιτεκτονική αντίληψη του 20ου αιώνα. Όλο το συνεχές Αρκαδικό ιδεώδες. Ένα αρχιτεκτονικό σύγχρονο έργο που εκφράζει την συνέχεια και τη διαχρονικότητα του ελληνικού πνεύματος : Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής, Μνημείο Μαντινιέων, Φρέαρ Αγ. Φωτεινής. Μια πολυσύνθετη δημιουργία του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου που υλοποίησε ο Μαντινειακός Σύνδεσμος. Η εκδήλωση είναι ένα μουσικοποιητικό δρώμενο κίνησης, λόγου, μουσικής. Μέσα από τον λόγο και τη μουσική γίνεται ο συνδετικός διάλογος με τον αρχαιολογικό χώρο. Η εκδήλωση ξεκινάει από το Αρχαίο θέατρο Μαντινείας και ως περίπατος περνάει από το Ηρώον Μαντινείας, το φρέαρ της Αγ. Φωτεινής και τερματίζει στην αυλή του ναού. Η Εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή, στις 18 Αυγούστου 2017, από ώρα 18:30 (6.30 μ.μ.)
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.