Ξεμπλοκάρει το έργο αποκατάστασης ζημιών στην ΙΜ Καλτεζών (vid)

Ξεμπλοκάρει το έργο αποκατάστασης ζημιών στην ΙΜ Καλτεζών (vid)

Νοέμβριος 12, 2019 - 11:16
3 σχόλια

Δεν μπορεί παρά να νιώθεις χαρά όταν βλέπεις πως τα έργα που είχες προγραμματίσεις και κόπιασες πολύ για να τα φέρεις σε σημείο υλοποίησης προχωρούν από τη νέα Περιφερειακή Αρχή, η οποία δείχνει να ξεκολλά από τις εμμονές της και να υλοποιεί έργα που δεν ανήκουν άμεσα στις αρμοδιότητές της. Έργα που είναι, όπως πολλές φορές, έχω πει, απαραίτητα για τις μικρές κοινωνίες και για τα χωριά της Αρκαδίας μας.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας ήρθε προς έγκριση η Προγαμματική Σύμβαση για τα έργα αποκατάστασης ζημιών στο κτίριο της Ιεράς Μονής Καλτεζών. Ένα έργο που είχε "κολλήσει" για έξι χρόνια στο Υπουργείο Πολιτισμού, επειδή το Μοναστήρι έχει χαρακτηριστεί βυζαντινό και ήρθε η οριστική απάντηση τον Ιούλιο.

Υπάρχει βέβαια η εμπλοκή με το Υπουργείο Εσωτερικών για την ίδια συμμετοχή της Μονής, αλλά ελπίζω να λυθεί και αυτό το πρόβλημα. Το έργο το είχαμε εντάξει το 2012 στο ταμείο Πυροπλήκτων με το ποσό των 160 χιλιάδων ευρώ και χαίρομαι που μπαίνει και πάλι μπροστά η διαδικασία.

Εύχομαι να προχωρήσει γρήγορα το έργο, γιατί το Μοναστήρι έχει πολλά προβλήματα. Ένα μοναστήρι ιστορικό, αφού εκεί έγινε η σύσταση της Α' Πελοποννησιακής Γερουσίας.

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Video: 

Παρέμβαση Γιαννακούρα για το έργο αποκατάστασης ζημιών στην ΙΜ Καλτεζιών


3 Σχόλια

Η υπεράσπιση του έργου που έχει γίνει είναι υποχρέωση της απελθουσας αρχής όταν μάλιστα η νυν περιφερειακή αρχή έλεγε πως δεν θα κάνει μικρά έργα και τώρα αλλάζει γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.Αλλα σας πονα γιατί τα αφεντικά σου που σε έβαλαν να γράψεις το σχόλιο δεν έχουν ακόμα κάνει ένα δικό τους έργο. Όταν θα κάνουν θα θέλουν και αυτοί να το υπερασπιστούν

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.