Ξεμένει η Τρίπολη από νερό λόγω ανομβρίας

Ξεμένει η Τρίπολη από νερό λόγω ανομβρίας

Δεκέμβριος 05, 2017 - 10:53
12 σχόλια

Τι συμβαίνει με τις «απροειδοποίητες» διακοπές νερού

Πολλά είναι τα παράπονα των πολιτών που έχει λάβει το ArcadiaPortal.gr  σχετικά με τις χωρίς καμία ενημέρωση διακοπές νερού που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΤ στην Τρίπολη.

Αρκετοί συμπολίτες μας καταγγέλλουν ότι δεν έχουν νερό επί δύο ημέρες. Ακόμα μία καταγγελία από πολίτη στην περιοχή των Ταξιαρχών αναφέρει ότι τις ημέρες Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έγινε διακοπή νερού, ενώ μετά την επανασύνδεση το νερό έτρεχε θολό.

Το θέμα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του ΔΣ Τρίπολης Κώστας Τζιούμη προτού το Σώμα εισέλθει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να θέτει μια ερώτηση σχετικά με τις διακοπές νερού που γίνονται τις τελευταίες μέρες στην πόλη της Τρίπολης, αναφέροντας: «Αρκετοί έχουν παραπονεθεί ότι κόβετε το νερό χωρίς καμία ενημέρωση».

Τέλος, κάλεσε τη ΔΕΥΑΤ να ενημερώνει τους δημότες μέσω των ΜΜΕ για τις διακοπές νερού.

Ο κ. Τσιαμούλος συμπλήρωσε ότι κάποιος συμπολίτης που τηλεφώνησε στη ΔΕΥΑΤ και ζήτησε να ενημερωθεί για τις διακοπές νερού, προσβλήθηκε εντόνως από τη στάση υπαλλήλου ο οποίος, μεταξύ άλλων, του απάντησε με απειλητικό τρόπο.

Σημειωτέον ότι στο ΔΣ Τρίπολης ειπώθηκε από τον πρόεδρο του Μεθυδρίου κ. Αδαμόπουλο ότι οι δεξαμενές έχουν λίγο νερό. Ακόμη, κανείς εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΤ δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση ώστε να δώσει υπεύθυνη απάντηση.

 

Μανδρώνης: Έχουμε ειδοποιήσει τον κόσμο από τον Οκτώβριο

Σε επικοινωνία που είχε το Arcadia Portal με τη ΔΕΥΑΤ και με τον διευθυντή κ. Κώστα Μανδρώνη, πληροφορηθήκαμε ότι η Υπηρεσία έχει ήδη ενημερώσει για τις διακοπές νερού από τον Οκτώβριο. Η παρατεταμένη ανομβρία από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο είχε ως αποτέλεσμα το νερό στο Μεθύδριο να μην έχει πίεση, όπως και οι γεωτρήσεις στη Μηλιά.

Από το Μεθύδριο και τη Μηλιά υδροδοτούνται η περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, το Σέχι, από την οδό Μαινάλου ως την οδό Καλαβρύτων και η περιοχή στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Όπως μας είπε ο κ. Μανδρώνης, οι περιοχές αυτές έχουν κανονικά παροχή νερού έως τις 16:00. Μετά, το νερό «κόβεται», προκειμένου να γεμίσουν οι δεξαμενές και να υπάρχει πίεση για την επόμενη ημέρα.

 

«Κανείς δεν τοποθετεί δεξαμενές»

Εξαιτίας του κόστους, κανείς δεν τοποθετεί δεξαμενή νερού στο σπίτι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις που η Υπηρεσία πρέπει να διακόψει την παροχή νερού, τα σπίτια δεν τροφοδοτούνται.
Όπως μας είπε ο διευθυντής, οι διακοπές είναι επιβεβλημένες, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Ειδήσεις: 

12 Σχόλια

Ας μη είχαν φτιαχτεί 5οροφες πολυκατοικίες στην Τρίπολη και μια χαρά θα επαρκούσε η πίεση του νερού...!

Μυρίζετε αύξηση τιμής νερού από ΔΕΥΑΤ με τις ευλογίες του κ.κ. δημάρχου, υπομονή ξεκινούν τα χιόνια & θα σε ξεπεράσουμε κ.κ. δήμαρχε, διότι θα γεμίσουν οι ταμιευτήρες............... και δεν θα έχεις κανένα λόγο για την αύξηση της τιμής του νερού!

Πώς γίνεται ακριβώς η "ειδοποίηση του κόσμου" από τη ΔΕΥΑΤ; Υπάρχει κάποιο site που βγαίνουν ανακοινώσεις; Στέλνονται επιστολές στα σπίτια; Θα εκτιμούσα μια απάντηση από όποιον γνωρίζει. Ευχαριστώ.

@Δήμητρα 14:11 Δεν υπάρχει ακαμία ειδοποίηση. Απλά το κόβουν όποτε γουστάρουν και ας πάει ο κόσμος να κόψει το λαιμό του. Μας ζητούν να μην κάνουμε άσκοπη χρήση του νερού, χωρίς να έχουμε σταγόνα νερού. Πώς γίνεται αυτό, μόνο οι ίδιοι το ξέρουν. Αλλά τί να περιμένει κανείς από μια δημοτική αρχή μπ&%#λο; Το μόνο που περιμένουμε με ανυπομονησία είναι να έρθουν οι εκλογές για να ξεκουμπιστούν όλοι οι αγράμματοι τσοπαναραίοι που λυμαίνονται το ταμείο του δήμου, μήπως πρλάβουμε και γλιτώσουμε τίποτα ψιλά. Όσα έχει αφήσει ο δαγκάνας δηλαδή...

ρε δεν ντρέπεστε λίγο;;;; Σήμερα το κλείσατε στις 17:00. Πότε θα πλυθούμε;;; Πότε θα πλύνουμε τα παιδιά μας;;; Στις 6:30 το πρωί που ανοίγετε πάλι το νερό;;;; Ξεφτίλες. Η Ελλάδα έχει πνιγεί στις πλημμύρες και εδώ λέτε ότι δεν έχουμε νερό;;;;; Από τι μελέτες θέλετε να φάτε πάλι χρήματα;;; Έρχονται εκλογές, δεν ξεχνάμε..

Ας κάνει κάποιος ένα σοβαρό ρεπορτάζ για τις μισθαρες των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΤ, όπου το τριχίλιαρο πάει σύννεφο και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που λαμβάνουν οι δημότες..

Τρία χιλιάρικα μισθός; Ούτε οι δεητζήδες, οι "προνομιούχοι" δεν παίρνουν τόσα λεφτά! Παλιόβλακα Παύλο κι εσύ ψυχωτικέ του πληκτρολογίου (που το παίζεις αντικειμενικός παρατηρητής) τ' ακούσατε; Και μια και μιλάμε για σπατάλη νερού, πηγαίντε να δείτε στον Αη Γιάννη Θάνα που κάθε μήνα συνεργεία της ΔΕΥΑΤ σκάβουν, σκεπάζουν και ξανασκάβουν και ξανασκεπάζουν.

@ 12:46 .. Στου Θάνα δεν είδα παρέμβαση από το ΠΑΜΕ ή το Ρουβίκωνα ή τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ!!! ενάντια στη σπατάλη...

Επειδή μένω στην περιοχή των Ταξιαρχιών...αληθεια πείτε μου λίγο ποτέ ενημερώσετε ακριβώς ότι ια κόψετε το νερό???1 μέρα ολόκληρη χωρίς καθόλου νερού...μετα βρόμικο και κάθε βράδυ κόβετε πάλι το νερό...αληθεια κ. Μανδρωνη στο σπίτι σας έχετε νερό όλη μέρα???Πρέπει δηλαδή να περιμένουμε ποτέ θες να συνδέσεις εσύ το νερό για να μαγειρέψουμε η να κάνουμε μπάνιο???Όταν λες ότι ενημερώνεις τι ακριβώς κάνεις???το γράφεις στο Facebook και στα site της Τρίπολης???ο ηλικιωμένος που δεν έχει ίντερνετ που θα το μάθει???Παραδέξου ότι κάνετε ότι θέλετε και άσε το ότι ενημέρωσες τον κόσμο γτ δν το έκανες

Ο αέρας που γράφουν τα υδρόμετρα κάθε φορά που έρχεται το νερό θα χρεωθεί;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.