Ξεκινούν οι ετοιμασίες για το καρναβάλι στο Κακούρι

Ξεκινούν οι ετοιμασίες για το καρναβάλι στο Κακούρι

Ιανουάριος 16, 2020 - 10:46
3 σχόλια

Την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 θα γίνει το μεγάλο σατιρικό καρναβάλι στο Κακούρι.

Όπως έχουμε ξαναπεί το καρναβάλι αυτό έχει μια ιστορία πάνω των 50 ετών και το ύφος του είναι σατιρικό και η θεματολογία προσεγγίζει με σατιρικό τρόπο πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Όπως μας αποκάλυψε η πρόεδρος του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αρτεμισίου Ελένη Κέζα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου θα γίνει συνάντηση των διοργανωτών, κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την ακριβή ώρα έναρξης του καρναβαλιού, καθώς και λοιπές αποφάσεις για το περιεχόμενο και την κατασκευή των αρμάτων.

Το θέμα που θα σατιρίσει φέτος το καρναβάλι στο Κακούρι είναι η «Επιστροφή στην κανονικότητα» και θα στηρίζεται στην έμπνευση, στη δημιουργία, στη σκηνοθεσία και στην ερμηνεία των κατοίκων του χωριού.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα το καρναβάλι θα γίνει νωρίτερα σε σχέση με τις άλλες χρονιές, μιας και φέτος όπως όλα δείχνουν θα γίνει και καρναβαλική παρέλαση στην Τρίπολη.

Έτσι οι θεατές θα μπορούν γύρω στις 13:00 να απολαύσουν το καρναβάλι στο Κακούρι και ύστερα να μεταφερθούν στην Τρίπολη για να λάβουν μέρος στην καρναβαλική παρέλαση ή ακόμα να πάνε και στην Κανδήλα , αν και εφόσον φέτος διοργανωθεί καρναβάλι όπως πέρυσι.

Σε λίγες μέρες τα μέλη του Συλλόγου, έχοντας πάντα ως εφόδιο την καλή διάθεση, θα ξεκινήσουν τις εργασίες ώστε όλα να είναι στην εντέλεια για τη μεγάλη παρέλαση η οποία συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον νομό της Αρκαδίας.

Έφη Καστραντά


3 Σχόλια

Ειμαστε στο 2020... Αυτο που επικρατει στο Κακουρι και καλα παραδοσιακο καρναβαλι ειναι γυφτικος μαχαλας....

8:34 Άλλο παραδοσιακό και άλλο σατιρικό, πανύβλακα. Αυτό που γίνεται στο Κακούρι δεν έχει σχέση με την παράδοση αλλά με τι σάτιρα, αν σκαμπάζεις να τα ξεχωρίζεις

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.