Ξεκίνησε ο συμψηφισμός επιστροφών φόρου και ΕΝΦΙΑ

Ξεκίνησε ο συμψηφισμός επιστροφών φόρου και ΕΝΦΙΑ

Σεπτέμβριος 21, 2018 - 12:41
0 σχόλια

Οι φορολογούμενοι που έλαβαν πιστωτικά εκκαθαριστικά για τα εισοδήματα του 2017 δεν θα εισπράξουν τις επιστροφές φόρου καθώς αυτές ήδη συμψηφίστηκαν με τις οφειλές ΕΝΦΙΑ, που βεβαιώθηκαν τον Αύγουστο.

Και μάλιστα ο συμψηφισμός αφορά το συνολικό ποσό οφειλής για τον ΕΝΦΙΑ- εφόσον το ποσό της επιστροφής φόρου είναι επαρκές- και όχι μόνο της πρώτης δόσης για την οποία η ημερομήνια πληρωμής δεν έχει ακόμη παρέλθει.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Σοφία Σεχπερίδου. «Το τελευταίο δεκαήμερο έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 400.000 συμψηφισμούς με επιστροφές φόρου εισοδήματος και επιστροφές ΕΝΦΙΑ, είτε με υπερεισπράξεις» τόνισε.

Η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ υποστήριξε ότι «το ποσό της επιστροφής συμψηφίζεται με τον ΕΝΦΙΑ» και πρόσθεσε «οι περισσότεροι φορολογούμενοι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων όπου οι συμψηφισμοί που έγιναν μείωσαν το ποσό της οφειλής τους»,

Συνέστησε δε στους φορολογούμενους να είναι προσεκτικοί στο e-mail που θα λάβουν ή έχουν λάβει ώστε να βλέπουν ποια είναι η δόση τους ή ολόκληρο το υπόλοιπο ή αν έχει συμψηφιστεί κάποιο ποσό πριν κάνουν κάποια πληρωμή.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.