Ξεκίνησε η αγορά οικοπέδων για την φαρμακοβιομηχανία «DEMO ΑΒΕΕ» στην Τρίπολη

Ξεκίνησε η αγορά οικοπέδων για την φαρμακοβιομηχανία «DEMO ΑΒΕΕ» στην Τρίπολη

Ιανουάριος 21, 2020 - 20:31
12 σχόλια

800 θέσεις εργασίας

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ABEΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση φαρμακευτικών προϊόντων και όπως ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2019 θα υπάρξει επένδυση στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης Πελοπονήσου Π. Νίκας σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε ότι η  φαρμακοβιομηχανία η οποία θα καλύψει περί τις 800 θέσεις εργασίας άμεσα και έμμεσα.

Αυτό είναι πολύ καλό νέο χρειαζόμαστε ένα θετικό επενδυτικό κλίμα, πρέπει να υπάρξει ενότητα έτσι ώστε να υπάρξουν βήματα

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση , μετά από την κρίση και τα δεινά τα οποία περάσαμε, είπε ο περιφερειάρχης.

Την επένδυση είχε ανακοινώσει η κόρη του κ. Δέμου στην τιμητική βράβευση που της έγινε στα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo». (δείτε ΕΔΩ)

Η DEMO είναι πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις (σε αριθμό τεμαχίων) στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών,  ενώ διαθέτει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης για τα ελεγχόμενης αποδέσμευσης ενέσιμα. Στην ιδιωτική αγορά το portfolio της εταιρείας αποτελείται από συνταγογραφούμενα σκευάσματα γενικής ιατρικής, καρδιολογικά, ογκολογικά, πνευμονολογικά, γαστρεντερολογικά,  ουρολογικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Η DEMO υπηρετεί πιστά τα τελευταία χρόνια τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, με το δίκτυο πωλήσεών της να εκτείνεται σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Νότιο Αμερική και Ωκεανία. Η εταιρεία εξάγει το 81% της ετήσιας της παραγωγής και ακολουθεί ταχεία επέκταση της γκάμας προϊόντων της στις διεθνείς αγορές παράλληλα με την έγκαιρη και ασφαλή παράδοση.

Είναι  διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από  τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF,  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Με πάνω από 2.000 σκευάσματα εγκεκριμένα σε 85 χώρες και πάνω από 900 άτομα προσωπικό, η DEMO στοχεύει στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης και στην αξιόπιστη κάλυψη των αναγκών της αγοράς στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ιδρυτής της Demo ΑΒΕΕ είναι ο Αρκάς Σταύρος Δέμος, ο οποίος την έστησε και την εξέλιξε, και είναι γνωστός ως ο καλύτερος πρεσβευτής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Ο ίδιος δηλώνει:

«Μην ξεχνάτε είμαι ένα Αρκάς, κι από έναν Αρκά όλα μπορεί να τα περιμένει κάποιος. Όλοι οι Αρκάδες έχουμε μέσα μας το ίδιο DNA, είναι αυτή η άγονη γη που μας γέννησε, που μας έδωσε την επιθυμία για πρόοδο και αγάπη».

Φωτογραφία από τη βιομηχανική ζώνη της Αθήνας

Έφη Καστραντά


12 Σχόλια

Το επόμενο άρθρο που πρέπει να γραφεί θα πρέπει να έχει τίτλο: "Έντονα πλευρίσματα προς τους τοπικούς βο(υ)λευτές-υφυπουργούς για το ποιός θα πρωτοχωθεί στην DEMO ABEΕ"! Μη κοροιδευόμαστε γενικότερα...

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής πολιτικής του Παναγιώτη Νίκα . Εύγε στην οικογένεια Δέμου .

Δεν είναι απλά ένα καλό νέο. Είναι ότι σημαντικότερο έχει συμβεί στην πόλη τα τελευταία 10 χρόνια, τουλάχιστον.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη απασχολούνται συνολικά 1.017 άτομα. Αν αληθεύει αυτό που λένε για 800 εργαζόμενους, μιλάμε για μια "Μεγαλόπολη" στην ΒΙ.ΠΕ. Το νέο δεν είναι απλά καλό λοιπόν, είναι σωτήριο για την πόλη. Πάντως το νούμερο (800) μοιάζει εξωπραγματικό και περιμένω τις ανακοινώσεις της εταιρείας. 1-2 επενδύσεις, κοντά ή συνολικά, σε αυτό το μέγεθος χρειάζονται ακόμα στην ΒΙ.ΠΕ. για να αλλάξει η Τρίπολη επίπεδο.

Φούμαρα σας πουλάει ο Κώστας Βλάσσης με τον Νίκα.. Η εταιρεία αυτή έχει ήδη 4 εργοστάσια και απασχολεί 900 εργαζομένους. Άρα οι θέσεις εργασίας δεν θα είναι αυτού του μεγέθους. Να ρίχνετε καμμιά ματιά στο κουφάρι της Ηλιοσφαιρας.. Ο αντίστοιχος Πασόκος Βλάσσης της εποχής την έριξε στα βράχια

Ετοιμαστείτε να διοριστουμε. Δέχομαι να μου προταθεί η θέση Διευθυντή για να το σκεφτώ.

μονο Αστεραρα ρε! τι να μας πουν και αυτοί; 10 τέτοια εργοστάσια να έρθουν δεν τον φτάνουν! να φύγουν εμπρός.... Υ.Γ. εχω φάει και εγω τη καραμέλα οτι ο Αστέρας είναι η μεγαλύτερη επένδυση στη πόλη μας!

@23.12 τον Καμένο τον έχεις κάτι;;Πατέρα; Θείο; Το χεις κάψει ρε συ... άντε δες γιατρό επειγόντως.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.