Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου

Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 15, 2014 - 18:13
0 σχόλια

Ξεκίνησε, σήμερα, στην Τρίπολη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργου Διδασκάλου και του προϊσταμένου του Τ.Α.Σ. Μεσσηνίας, Γιάννη Κανέλλη, η καταβολή της δωρεάν κρατικής αρωγής  στους πληγέντες δικαιούχους της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, από τις πυρκαγιές του 2007.

Ήδη, σήμερα, δόθηκαν στους πρώτους έξι δικαιούχους, που έχουν ολοκληρώσει επισκευές ή ανακατασκευές των κατοικιών τους, επιταγές συνολικού ύψους 150.000 ευρώ, ενώ η καταβολή των αποζημιώσεων στους υπόλοιπους 110 δικαιούχους, από τις περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου θα συνεχιστεί αμέσως μόλις ολοκληρώνουν τις προγραμματισμένες εργασίες.

Σημειώνεται ότι μετά την πρόσφατη παράταση, που έδωσε το υπουργείο Υποδομών, οι δικαιούχοι της κρατικής αρωγής έχουν το περιθώριο να ολοκληρώσουν τις εργασίες επισκευών και ανακατασκευών μέχρι το 2016, ενώ για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις μπορούν να αποταθούν στον Τ.Α.Σ. Μεσσηνίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου, με την ευκαιρία της έναρξης της καταβολής της δωρεάν κρατικής αρωγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεπείς προς τις υποσχέσεις μας, συνεχίζουμε τη χριστή και ορθή διαχείριση, προκειμένου να εξοικονομούμε τους απαραίτητους για τις κοινωνικές παροχές πόρους. Σήμερα ξεκινήσαμε την καταβολή της δωρεάν κρατικής αρωγής στους κατοίκους της Αρκαδίας, που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να αποδοθεί στους πληγέντες κατοίκους της Πελοποννήσου και το τελευταίο ευρώ που δικαιούνται».

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Τρίπολη, ο κ. Διδασκάλου είχε διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου εξετάστηκαν διάφορα τρέχοντα ζητήματα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.