Ξεκίνησαν οι ανασκαφές για τον «χαμένο θησαυρό» στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη (pics,vid)

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές για τον «χαμένο θησαυρό» στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη (pics,vid)

Αύγουστος 29, 2017 - 10:08
11 σχόλια

Ανανεώνεται

Το αποφάσισαν και το έκαναν. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, την Τρίτη 29 Αυγούστου ξεκίνησαν οι ανασκαφές στην πλατεία Άρεως για τον χαμένο θησαυρό, σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης η Αστυνομία απέκλεισε τον χώρο πίσω από τη μαρμάρινη βρύση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη και δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει, εκτός, φυσικά, από το συνεργείο του Δήμου. Περί τις 10:00 η Αρχαιολογία, ο Δήμος και η Αστυνομία περίμεναν ένα μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα, προκειμένου να ξεκινήσει την ανασκαφή. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί και πολλοί πολίτες, οι οποίοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί.

Έως τις 10:00 πάντως, τίποτα δεν είχε βρεθεί από τον θησαυρό, ο οποίος περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις προσδοκίες, χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

«Εκεί που σκάβουν, υπάρχουν μόνο τουαλέτες»

Το ασυνήθιστο, οπωσδήποτε, γεγονός, έχει ιντριγκάρει πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται στον χώρο της ανασκαφής, για την οποία ο καθένας τους έχει την άποψή του. Όπως μας λένε, εκει όπου σκάβουν τα συνεργεία, δεν υπάχει τίποτε άλλο παρά ένας βόθρος. Άλλοι λένε ότι τις λίρες συνηθίζεται να τις θάβουν στο ένα μέτρο. Ακόμη, όπως μάθαμε, εκείνοι που αναζητούν τον θησαυρό δεν έχουν επιβαρυνθεί με τα έξοδα για την ανασκαφή.

Ώρα 11:00

Ένα ακόμα μεγαλύτερο σκαπτικό μηχάνημα, με μεγαλύτερη τσάπα, προστίθεται στις «δυνάμεις» της ανασκαφικής ομάδας. Πάντως έως αυτή την ώρα, τα ευρήματα περιορίζονται σε μπάζα και σιδερόβεργες, όπως και πλακάκια από τις τουαλέτες που είχαν «χωθεί», δείγματα του τι αφήνει «προίκα» στο πάρκο μας ένα εργο όταν τελειώνει ή όταν θάβεται. Μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνονται οι πολίτες που έκαναν λόγο για τις τουαλέτες από νωρίς το πρωί.

Στη «μάχη» και ραβδολόγος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχει σπεύσει και ειδικός ραβδολόγος, η ράβδος του οποίου μέχρι στιγμής έχει δώσει σήμα για σίδηρο και όχι για χρυσό. Λίγο μετά τις 11:10 βρέθηκε πολύ παλιό καζανάκι.

Ώρα 12:00: Αναμονή για τον δασάρχη

Ο δασάρχης βρέθηκε στον χώρο της ανασκαφής, σε περίπτωση που θα δινόταν παράταση στα έργα. Τελικώς, όλα σταμάτησαν στις 13:00.

Έφη Καστραντά

Σχετικά άρθρα:

Άνθρακες ο θησαυρός στην πλατεία Άρεως - Αποκλειστικές φωτογραφίες (pics)

Οι Τριπολίτες πιστεύουν ότι θα βρεθεί χρυσός στην πλατεία Άρεως (vid)

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ψάχνουν Θησαυρό στην Τρίπολη


11 Σχόλια

Ο Χουρσίτ πασάς, δεν πρόλαβε να θάψει τον θησαυρό του, γιατί του τον έκλεψε τότε με τη γνωστή μέθοδο ριφιφί ο Αλή Μπαμπάς και οι 40 κλέφτες του. Βλέπε απομνημονεύματα ΧΟΥΡΣΙΤ σελίδα 1821

Στο μαίναλο κοντά πάνω απο τις Δαβιές έχει ένα σημείο με λίρες... όλοι το ξέρουμε και ψάχνουμε χρόνια. Να πάτε εκεί να τα σκάψετε όλα να βγούμε από το ΔΝΤ

Ο θησαυρός δεν θα πάει στο ΔΝΤ και στα μνημόνια αλλά για να ξεχρεώσουν μερικοί ...

Καλα το απαιχτο εινα οτι εχουμε και ανανεωση ανα μια ωρα . Σας τρολαρει το πορταλ εκει στο δημο.. φανταστειτε ωρα 12.00 βρηκαε χρυσο.. θα ξαμοληθουν ολοι με τα ζεμπιλια!!!

το ...κέρδος του δήμου θα είναι μερικά κομμένα δέντρα εκατοντάδων ετών !!!!!! Ποιός θα αναλάβει αυτή την ευθύνη;

Δεν θα στρώσει ποτε αυτη οι πόλη και ο λαός της .Μιλαμε για γουδιά δυστυχώς !Το καζανάκι έπρεπε να το πανε στο δημαρχείο για ντεκόρ έξω απο το γραφείο του μητσου !

Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής-παρωδίας συνεχίζεται αδιάλειπτα με σταθερό τέμπο. Δεν κόβουν πουθενά οι άνθρωποι! Ο χειρότερος θίασος...εεε...δημοτική αρχή που έχει περάσει ποτέ από το δήμο και με διαφορά! Μιλάμε οι άνθρωποι το'χουν κάψει εντελώς! Κανονικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να θεωρηθεί ως τεράστια αποτυχία αυτοί οι απίθανοι να πάρουν έστω και μία ψήφο, άκυρη ή λευκή! Αλλά τί να το κάνεις, που θα βρεθούν πάλι κάποιοι εντελώς καμμένοι που θα τους ψηφίσουν, σαν κι αυτούς που τους ψήφισαν και μας κάθονται τρία χρόνια τώρα στο σβέρκο...Αλλά πού θα πάει, ξεβρωμάνε σιγά-σιγά...

Στην πλατεία υπήρχαν δυο πηγάδια. Το πρώτο ήταν μπροστά από το ξενοδοχείο Μαίναλο και προς το κέντρο της πλατείας – Περί τα 30 μ. από το ξενοδοχείο - και το δεύτερο δίπλα από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη προς τον Προφήτη Ηλία. Ο θρύλος, λέει, ότι ο Πασάς βλέποντας την πτώση της Τριπολιτσάς έδωσε εντολή να ρίξουν όλα τα τιμαλφή μέσα στα δυο πηγάδια και σε ένα τρίτο - γύρω από την πλατεία - και να τα σκεπάσουν εφόσον δεν μπορούσε να τα πάρει μαζί του γιατί θα τα έπαιρναν οι Έλληνες. Άρα δεν ψάχνουν στο σωστό σημείο (μάλλον).

συμφωνώ με @15.49, αφού στο σημείο εκεί που σκάβουν ήταν δημόσιες τουαλέτες.... οπότε το βραβείο είναι το καζανάκι! ρε βάλτε μυαλό μας δουλεύουν .......

Ας ψάχνουν όσο θέλουν οι άνθρωποι - ζημιές να μην γίνουν, και να μην κόψουν δέντρα. Την ευθύνη την έχει ο Δημήτρης Παυλής

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.