Ξεκινάει άμεσα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Ξεκινάει άμεσα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Ιανουάριος 22, 2018 - 18:01
1 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για την παρουσίαση των προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε περιοχές της Αρκαδίας.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται η 2η κατά σειρά εκδήλωση, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, Άστρος.

Στη διάρκεια της θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα  προγράμματα:

«Επιχειρούμε Έξω»                                              

«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»  

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Λεωνίδιο και τη Μεγαλόπολη.

 

ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη  επιτυχία της 1ης  Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες

Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 16 Μαρτίου 2018.

 

ΕΛ. ΣΤΑΤ.  ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 15,5% καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2017, η οποία, σε συνδυασμό με την πολύ μικρότερη αύξηση των εισαγωγών (κατά 4%), επέφερε τη μείωση κατά 11,5% του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Στο τέλος του 9μήνου 2017, το εμπορικό έλλειμμα εμφανίζεται αυξημένο κατά 15,9%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών, κατά το μήνα Νοέμβριο 2017 ανήλθε στο ποσό των 2.586,9 εκατ. ευρώ (3.045,6 εκατ. δολάρια) έναντι 2.239,3 εκατ. ευρώ (2.425,6 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2016 παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 15,5%.

 

ΟΑΕΔ: ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 20.000 ΑΝΕΡΓΩΝ

Ξεκινάει άμεσα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα παρέχει επιδότηση ύψους 500 ευρώ μηνιαίως για την πρώτη πρόσληψη μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις νέων.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρώτη Πρόσληψη» θα αφορά νέους επιχειρηματίες που θέλουν να αποκτήσουν τον πρώτο τους υπάλληλο. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση του μικτού μισθού έως και 500 ευρώ σε 20.000 νέους άνεργους, οι οποίοι θα προσληφθούν από νέους επιχειρηματίες.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου. Όπως προκύπτει από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, από την Πρωτομαγιά σταματούν οι φυσικοί πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων, οι οποίοι θα γίνονται αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου. Μάλιστα οι πλειστηριασμοί θα γίνονται στην εμπορική αξία των ακινήτων, όπως σημειώνεται στη σχετική διάταξη. Ωστόσο, αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται είναι εάν το ελληνικό Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα πλατφόρμα των συμβολαιογράφων ή θα προχωρήσει στη δημιουργία νέας.

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.