Ξεκινά πιλοτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Δήμο Τρίπολης (video)

Ξεκινά πιλοτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Δήμο Τρίπολης (video)

Οκτώβριος 29, 2014 - 22:20
5 σχόλια

Ενημερωτική ημερίδα για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Παρών στην ημερίδα ήταν και ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του Δήμου Τρίπολης με θέμα την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Ο κ. Κεγκέρογλου μίλησε για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα εξετάζει το πραγματικό εισόδημα μιας οικογένειας στον πραγματικό χρόνο. Θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 δήμους , εκ των οποίων και ο Δήμος Τρίπολης, για  6 μήνες, θα αξιολογηθεί και θα διευρυνθεί. Θα δώσει τα στοιχεία ώστε η εθνική εφαρμογή να είναι 100% επιτυχημένη. Θα έχει μία μεγάλη ηλεκτρονική διαδρομή για τους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξει και πρόγραμμα συμβουλευτικής και κατάρτισης των δικαιούχων έτσι ώστε μετά να προωθηθούν προς την εργασιακή επανένταξη.

 Οι δήμοι έχουν σημαντικό ρόλο και μέσω των κοινωνικών τους υπηρεσιών θα στηρίξουν τους δικαιούχους στην υποβολή της αίτησης και θα τους ενημερώσουν.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής αναφέρθηκε κι αυτός σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο θα βοηθήσει άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη. Από τις 15 Νοεμβρίου θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ ο κ. Παυλής τόνισε ότι ο δήμος θα τους βοηθήσει και θα τους στηρίξει.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος και είχε εξαγγείλει ότι ο δήμος Τρίπολης θα είναι μέσα στους δήμους που θα δικαιούται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τόνισε ότι μέσω αυτής ημερίδας ενημερώθηκε ο κόσμος ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να υποβάλλει τις αιτήσεις του.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Οικονομίας, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης Στεφανόπουλος Φάνης δήλωσε ότι και η Περιφέρεια στηρίζει αυτό το νέο πρόγραμμα έτσι ώστε να έχει θετικά αποτελέσματα.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, του κ. Δημήτρη Παυλή, του κ. Σπύρου Βρέντα, του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του κ. Φάνη Στεφανόπουλου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ξεκινά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


5 Σχόλια

Πολύ επιτυχημένες ημερίδες διοργανώνει ο δήμος .Σε ολόκληρη αίθουσα μόνο 10 σύμβουλοι και 10 πολίτες. Γιατί άραγε? Μήπως γιατί τελικά δεν τους πιστεύει κανένας? Οπου ακούμε τελικά καινοτομίες ακούμε μικρό καλάθι. Ο Σωτηράκης τι έκανε ? Τι υπεύθυνος τύπου είναι? Δεν έπρεπε να έχει διαφημίσει την ημερίδα για να έρθει κόσμος? Σωτηράκη η επικοινωνία είναι δύσκολο πράγμα, δεν είναι κάρβουνα.

Μέχρι να οργανωθεί ο δήμος Τρίπολης με τα στελέχη που έχει θα έχει τελειώσει το πρόγραμμα....

Φοβερή οργάνωση, η ημερίδα ήταν άρτια σχεδιασμένη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία ... ούτε οι άνθρωποι της διοίκησης του Δήμου δεν παραβρέθηκαν, αντιδήμαρχοι κ.λ.π.. Ναι οκ Μήτσο σε πήρε ο φακός μην άγχεσαι δεν πήγες άδικα, την τσίμπησες τη φωτό !!!!!

Οι Ρομά (Τσιγγάνοι για να καταλαβαινόμαστε) που το δικαιούνται το έχουν πληροφορηθεί πρώτοι, και δεν βολεύονται σε αμφιθέατρα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.