Ξεκινά και στην Τρίπολη η μεγαλύτερη δωρεάν επιμόρφωση στην Ελλάδα

Ξεκινά και στην Τρίπολη η μεγαλύτερη δωρεάν επιμόρφωση στην Ελλάδα

Οκτώβριος 13, 2018 - 16:22
0 σχόλια

Καθώς πλησιάζει η στιγμή της έναρξης για την μεγαλύτερη δωρεάν επιμόρφωση σε 55 πόλεις της Ελλάδας, στα θεματικά πεδία της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Προπονητικής ζωής, παράλληλα με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς για μια δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά, θα θέλαμε να απευθυνθούμε στον καθένα προσωπικά, σε μια προσπάθεια κατανόησης του κολοσσιαίου έργου, το οποίο επιχειρούμε να φέρουμε εις πέρας.

Λίγα από αυτά που πρόκειται να γίνουν στην πόλη σας θα ήταν εφικτά, αν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής ή των τοπικών φορέων.

Η κατάρτιση, που πρόκειται να λάβετε, είναι πρωτοποριακή, τόσο ως προς το αντικείμενο, όσο και προς τα διδακτικά μέσα και τη μεθοδολογία. Πρόκειται για πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων, που τηρεί όλες οι αρχές της διαδραστικότητας, της επικοινωνίας, της καλοπροαίρετης κριτικής και του διαλόγου.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου φιλοδοξεί να πετύχει δύο σκοπούς, μέσω της μαζικής επιμόρφωσης (8.000 εκπαιδευόμενοι μέχρι στιγμής σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο):

1.Να εισαγάγει τους επιμορφούμενους στον συναρπαστικό κόσμο της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής και της Προπονητικής ζωής και

Να ενισχύσει γνωστικά, κοινωνικά και συναισθηματικά τους επιμορφούμενους, ώστε να εξειδικευτούν στα παραπάνω αντικείμενα, επιλέγοντας ένα από τα κάτωθι:

Ειδική αγωγή και εκπαίδευση, Διαπολιτισμική αγωγή, Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ή και ξένης γλώσσας, Αρχές φιλοσοφία και μεθοδολογία στην εκπαίδευση ενηλίκων, Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, Συμβουλευτική, Παιδοψυχολογία, Γνωσιακή - συμπεριφοριστική συμβουλευτική, Coaching με στοιχεία συμβουλευτικής, Σχολική ψυχολογία, Executive coaching και management, Επιμόρφωση - εξειδίκευση βοηθητικού προσωπικού και συγγενών για άτομα τρίτης ηλικίας, που διαμένουν ή νοσηλεύονται σε σπίτι, Ψυχολογία και τέχνη

Πληροφορίες στο σύνδεσμο ΕΔΩ

Παράπλευροι στόχοι της επιμόρφωσης, είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κεφαλαίου, στην περιοχή στην οποία θα διεξάγεται, δεδομένου ότι πέρα από την απλή διδασκαλία, θα συνοδεύονται από πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και κοινωνικές δράσεις, στις οποίες θέλουμε να σταθείτε αρωγοί.

Η ζήτηση για τα προγράμματα είναι τεράστια και πολλές από τις αιτήσεις δεν θα ικανοποιηθούν εφέτος.

Οι πόλεις που δεν δέχονται πλέον εγγραφές, λόγω πληρότητας είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ξάνθη, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Λάρισα, Ορεστιάδα, Σκύδρα, Τρίκαλα και Χαλκίδα.

Ελάχιστες εγγραφές μπορούν να γίνουν στην Λευκάδα, στο Αλιβέρι, στο Καρπενήσι, στην Λαμία, στο Μεσολόγγι, στην Άρτα και στο Αγρίνιο (λιγότερα από 10 άτομα ακόμα)

Τα τμήματα που μπορούν να δεχτούν επιμορφούμενους είναι: 

Αγ. Νικόλαος Κρήτης, Αμύνταιο, Αμφιλοχία, Άστρος Κυνουρίας, Διδυμότειχο, Δράμα, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο Κρήτης, Ιεράπετρα, Ιτέα, Καλαμάτα, Κοζάνη, Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης, Λειβαδιά, Μυτιλήνη, Νάουσα, Ναύπακτος, Πάτρα, Πλωμάρι Λέσβου, Πτολεμαΐδα, Πύργος Ηλείας, Σέρρες, Σητεία, Σκύρος, Σουφλί, Τρίπολη, Φάρσαλα, Φλώρινα.

Παρακαλούμε να διαδώσετε σε φίλους και γνωστούς σας την επιμόρφωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις παραπάνω περιοχές.

Το πρόγραμμα θα αξιολογείται διαρκώς σε επίπεδο διδασκόντων, υποδομών, ψηφιακού υλικού, επικοινωνίας με τη γραμματεία και γενικότερης συμβολής στην περιοχή σας.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε παρατήρηση ή πρότασή σας, που κατοπτρίζει συλλογικές ανάγκες και γίνεται με καλοπροαίρετο τρόπο.

Οι διδασκαλίες συνοδεύονται με πλούσιο ψηφιακό υλικό, το οποίο θα λαμβάνετε μέσω e-mail, είτε δια της ένταξής σας σε μυστικές ομάδες στο γνώριμο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook. Το link για την μυστική ομάδα θα αποσταλεί με προσωπικό e-mail.

Ο σύνδεσμός σας με το πανεπιστήμιο, είναι ο συντονιστής, που έχει οριστεί από το πανεπιστήμιο.

Για την Τρίπολη είναι ο εξής:

ΤΡΙΠΟΛΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΑΤΡΟΥ(ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 25)

ΤΣΙΡΜΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 6932132669

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.