Ξεκινά η δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών στη Βόρεια Κυνουρία

Ξεκινά η δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών στη Βόρεια Κυνουρία

Σεπτέμβριος 03, 2015 - 13:30
0 σχόλια

Η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας καλούν τους Ωφελούμενους– τελικούς αποδέκτες του προγράμματος της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, οι οποίοι σύμφωνα με την Αριθ. 3320/89565 ΦΕΚ 1701/14-8-2015 είναι, κατά προτεραιότητα, οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης τη Δευτέρα στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, στις 6μμ το απόγευμα, στο Γραφείο Κίνησης του Δήμου (πλ. Αγίου Παύλου, πίσω από τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης), για την παραλαβή ροδάκινων.

Οι κάτοχοι της κάρτας σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί κατά προτεραιότητα, με την επίδειξη της παραπάνω κάρτας, μαζί με το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Βήματα συμμετοχής των δικαιούχων (ωφελουμένων- τελικών αποδεκτών) στη διανομή.

1ο Βήμα: Ο δικαιούχος την ημέρα της διανομής, θα μεταβεί στο ειδικό γραφείο που θα λειτουργεί στο Γραφείο Κίνησης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ώστε να γίνει ο έλεγχος των δικαιολογητικών και ο προσδιορισμός της ποσότητας που του αναλογεί.

2ο Βήμα: Ο δικαιούχος κατευθύνεται στο χώρο της διανομής (στο σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο) για να παραλάβει την ποσότητα που του αναλογεί.

3ο Βήμα: Ο δικαιούχος υπογράφει την κατάσταση παραλαβής (σε ειδικά διαμορφωμένο έντυπο, πλησίον του χώρου διανομής) και δίδει τα στοιχεία επικοινωνίας του, αν το επιθυμεί για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας σε επόμενη διανομή οπωροκηπευτικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στην περίπτωση που οι ως άνω αναφερόμενοι ωφελούμενοι δεν παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν εντός της ως άνω καθοριζόμενης ημερομηνίας, δικαιούχοι θα είναι οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD)», τα δημόσια σχολεία και οι παιδικές κατασκηνώσεις. Τέλος, προβλέπεται τα αδιάθετα οπωροκηπευτικά να διατίθενται στα συσσίτια των Κοινωνικών Συμπράξεων.

Το μέτρο της απόσυρσης οπωροκηπευτικών από την αγορά για δωρεάν διανομή, έχει στόχο την στήριξη των Ελλήνων παραγωγών και πραγματοποιείται με την χρηματοδοτική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφορίες:

Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γραφείο Δημάρχου – πέτρινο κτίριο), Αρμόδια υπάλληλος: Μποβολανέα Βίκη τηλ.: 2755360101 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.