Ξεχωριστή αναφορά για το Φτέρη Αγιωργίτικο του Οινοποιείου Τρουπή στους «New York Times»

Ξεχωριστή αναφορά για το Φτέρη Αγιωργίτικο του Οινοποιείου Τρουπή στους «New York Times»

Αύγουστος 24, 2019 - 17:23
0 σχόλια

Η Νέα Υόρκη ανακαλύπτει τα αρκαδικά οινοποιεία, και αναγνωρίζει τη μοναδικότητα των γεύσεων που εμφιαλώνουν. Ο λόγος, για τους «New York Times» και τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Eric Asimov, ο οποίος στη στήλη που διατηρεί στην εμβληματική εφημερίδα στις 22 Αυγούστου αναφέρθηκε στο Αγιωργίτικο Φτέρη (2018) του Οινοποιείου Τρουπή, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στα ξεχωριστά, γεμάτα δυνατές τανίνες κρασιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος αρθρογράφος πέρυσι είχε παρουσιάσει όλες εκείνες τις ποικιλίες ελληνικών κρασιών που αξίζουν προσοχής αλλά και που έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό ήδη, πέρα από το «αστέρι» των ελληνικών οίνων, το πολύ αγαπημένο στο εξωτερικό ασσύρτικο, την εξωτική -αν όχι «εξωγήινη» όπως αναφέρει- ποικιλία από τη Σαντορίνη.

Ξεχωριστή θέση στους... γευστικούς κάλυκες των λάτρεων του οίνου στο εξωτερικό έχει το δικό μας μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία, με αγαπημένο το Hoof and Lur (2017) του Οινοποιείου Τρουπή.

Εφέτος, στο άρθρο του «From Greece, Surprisingly Tannic Reds of Energy and Balance», ο Asimov παρουσιάζει είκοσι ελληνικά κόκκινα κρασιά με έντονες τανίνες. Μάλιστα, διάλεξε κρασιά που εκφράζουν την ντόπια κουλτούρα και την παράδοση -χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως ο ίδιος διευκρινίζει, ότι παράγονται με «επαρχιώτικο» τρόπο.

Ανάμεσα, λοιπό, στα κόκκινα που ξεχώρισε, βρίσκεται το Φτέρη Αγιωργίτικο 2018, το οποίο χαρακτηρίζει «ισορροπημένο και αρωματώδες».

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό ένα κρασί που παράγεται από ένα σύγχρονο οινοποιείο της Αρκαδίας να βρίσκει ξεχωριστή θέση στη Νέα Υόρκη. Ο Γιάννης Τρουπής και το Οινοποιείο Τρουπή με γνώμονα την παράδοση των ιδιαίτερων σταφυλιών του τόπου μας αλλά με σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες αντιλήψεις για τον οίνο προσπαθούν σκληρά -και τα καταφέρνουν- να δίνουν στην αγορά προϊόντα που κάνουν αίσθηση για την ποιότητα και τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα, και μάλιστα σε μια αγορά, όπως η αμερικανική, όπου ο ανταγωνισμός είναι πραγματικά δύσκολος.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.