Ξεχωριστές διακρίσεις απέσπασε το Τομή Ροζέ του Οινοποιείου Τρουπή

Ξεχωριστές διακρίσεις απέσπασε το Τομή Ροζέ του Οινοποιείου Τρουπή

Μάρτιος 01, 2016 - 08:36
2 σχόλια

Στο κρασί, ο τολμών νικά

Το ελληνικό κρασί ήταν ήδη ξακουστό ως τις εσχατιές του γνωστού τότε κόσμου ήδη από τα βυζαντινά χρόνια. Ένα από τα κύρια εξαγώγιμα είδη της χώρας μας, το ελληνικό κρασί στον καιρό μας γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Στην εξαιρετικά ανταγωνιστική εποχή που ζούμε, όμως, σημασία δεν έχει μόνο η παράδοση, αλλά και οι νέες δημιουργίες και οι καινοτόμες ιδέες που όταν ζυμώνονται με σκληρή δουλειά, αποδίδουν μοναδικούς καρπούς.

Προσφάτως, άλλη μία διάκριση ήρθε να προστεθεί στον μακρό κατάλογο των διακρίσεων για τα δικά μας, μαντινειακά κρασιά. Πρόκειται για τη νέα σειρά κρασιών «Τομή» του Οινοποιείου Τρουπή. Το ροζέ της σειράς, το οποίο προέρχεται από την τοπική ποικιλία μοσχοφίλερο, έλαβε μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης και απέσπασε ασημένιο μετάλλιο καθώς και ειδική διάκριση για ξηρό μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία μοσχοφίλερο.

Το Arcadia Portal επικοινώνησε με τον κ. Κώστα Κουτσουμπό, προκειμένου να πληροφορηθεί σχετικά με τη βράβευση, αλλά κυρίως για να ανακαλύψει τα μυστικά αυτής της εκδοχής του παραδοσιακού μοσχοφίλερου.

«Σε αυτό το κρασί ο συνδυασμός της παραδοσιακής οινοποίησης με τις σύγχρονες μεθόδους, απελευθερώνει όλο το αρωματικό και γευστικό δυναμικό του μοσχοφίλερου. Αρώματα ώριμων βερίκοκων και κόκκινων μήλων ακολουθούνται από τραγανή οξύτητα και επίγευση φλούδας εσπεριδοειδούς. Στο ‘’Τομή’’ ροζέ συναντάμε ένα ροζέ  μοσχοφίλερο στο ‘’φυσικό’’ του χρώμα», μας είπε ο κ. Κουτσουμπός.

Ως προς την οινοποίηση της «Τομής», ο κ. Κουτσουμπός μάς είπε: «Παράγεται από αυστηρά επιλεγμένα σταφύλια που οινοποιούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα ανθικά και εσπεριδοειδή εκφραστικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας βρίσκονται στο απόγειό τους».

Ποια πιάτα, λοιπόν, συνοδεύει άριστα το προσφάτως διακεκριμένο μαντινειακό κρασί; «Το ‘’Τομή’’ ροζέ είναι ένα εξαιρετικό  συνοδευτικό για πιάτα με βάση τα ζυμαρικά με ντομάτα, κοκκινιστό ψάρι, και πιάτα που συνδυάζουν γλυκόξινη γεύση όπως το κινέζικο φαγητό. Σερβίρεται στους 10C».

Τη σειρά «Τομή» την συμπληρώνει το ΤΟΜΗ λευκός, το οποίο είναι μια «Μαντινεία» που ζυμώθηκε και ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι. 
Σημειωτέον ότι το Οινοποιείο Τρουπή προωθεί το 40% της συνολικής του παραγωγής στις αγορές του εξωτερικού σε Αμερική, Καναδά, Βέλγιο, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισραήλ και Αυστραλία, γεγονός που επιβεβαιώνει την αγάπη των ξένων για το μαντινειακό κρασί. «Ελπίζουμε ότι είναι δυνατόν αυτό το ποσοστό να φτάσει και το 60%, βάζοντας τα κρασιά μας στο portfolio τους εταιρίες και από άλλες χώρες», υπογραμμίζει ο κ. Κουτσουμπός.
 
Το Μοσχοφίλερο είναι ένα από τα πιο αρωματικά σταφύλια της Ελλάδας

Γεμάτο φρεσκάδα, με μύτη που θυμίζει ροδοπέταλα και με ωραιότατη οξύτητα, έγινε αγαπητό στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. 

Το ελαφρύ ή και μέτριο σώμα του το κάνει ευχάριστη παρέα τόσο σε σαλάτες και  λευκά κρέατα όσο και θαλασσινά όπως μύδια , καλαμάρια, οστρακοειδή αλλά και ψάρια με λεπτό άρωμα. Από τα τυριά τους ταιριάζουν τα φρέσκα λευκά. Ωστόσο μπορεί να καταναλωθεί και μόνο του ως απεριτίφ.

Το Οινοποιείο Τρουπή θα συμμετάσχει με όλο του το δυναμικό στην έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ 5-6-7 Μαρτίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο. 
 


2 Σχόλια

Μπράβο για την καλή δουλειά και για τις διακρίσεις ,αλλα μοσχοφίλερο σε βαρέλι εχει κάνει το κτημα Τσέλεπος εδώ και καιρο , όσο αφορά το ροζέ οπως είπε και ο κ. Κουτσουμπος ειναι το φυσικό χρώμα που εχει το μοσχοφίλερο , ο επονομαζόμενος καπνιας οίνος τις αρχαιότητας , η κριτική μου ειναι καλοπροαίρετη ,

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια φιλε μου, σε καμια περιπτωση δεν ανεφερα οτι ειμαστε οι μονοι που βαλαμε το μοσχοφιλερο σε βαρελι αλλα πιστευω οτι το καθενα ειναι διαφορετικο χωρις να σημαινει οτι ειναι καποιο κακο. Ειδικα για εμας, τα παλαιοτερα και ειδικα τα πετυχημενα οινοποιεια, αποτελουν σημειο αναφορας και ειναι το μετρο για την δικη μας εξελιξη και μονο με σεβασμο μπορουμε να τα δουμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.