Ξαναπληρώνουμε την «υπερήφανη διαπραγμάτευση» του Βαρουφάκη με σκηνοθέτη τον Γαβρά

Ξαναπληρώνουμε την «υπερήφανη διαπραγμάτευση» του Βαρουφάκη με σκηνοθέτη τον Γαβρά

Απρίλιος 10, 2019 - 19:24
1 σχόλια

Που λέτε, ω άνδρες Τριπολίτες, μπορεί το Δημόσιο σε λίγο καιρό να επιστρέφει «κουρεμένα» τα χρέη του στους ιδιώτες, αφού, σύμφωνα με τον Τσακαλώτο τα επιτόκια του Δημοσίου πρέπει να πέσουν στο μισό γιατί το κράτος δεν έχει μπικικίνια, αλλά λεφτά υπάρχουν για να υλοποιούνται «επενδυτικά σχέδια», όπως κινηματογραφικές ταινίες.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππάς ενέκρινε επιχορήγηση 630.000 ευρώ στον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά για να γυρίσει την ταινία του «Ενήλικοι στο δωμάτιο», που βασίζεται στο βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη και που αντικείμενο έχει εκείνη τη... σκληρή διαπραγμάτευση το 2015, όταν κοντέψαμε να καταστραφούμε και μετά ο Αλέξης ξύπνησε, γύρισε τον αμανέ, μας φόρεσε το αριστερό μνημόνιο και έγινε το αγαπημένο παιδάκι δανειστών και λοιπόν πρότερων εχθρών.

Δηλαδή, πληρώσαμε πανάκριβα τη διαπραγμάτευση, να πληρώσουμε τώρα ξανά για να την δούμε ταινία από τα χεράκια του Γαβρά!

Η εταιρία, η οποία έχει απίστευτες επιτυχίες -και ποιοτικότατες ταινίες- στο ενεργητικό της, όπως «Ο Ακάλυπτος», «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά», ταινιούλες-πρόμο της Lacta «η αγάπη έρχεται στο τέλος» και δεν συμμαζεύεται, πήρε επιχορήγηση από τον Παππά για να γυρίσει την ταινία με τον Κώστα Γαβρά σκηνοθέτη -και με πρώτη ύλη το βιβλίο του Βαρουφάκη!

Και από αυτή την «επένδυση» θα βγάλει εκατομμύρια το Ελληνικό Δημόσιο, αφού οι πωλήσεις της ταινίας θα ξεπεράσουν ακόμα και αυτές του «Πολέμου των Άστρων».

1. Ο μεσιέ Γαβράς (συμπαθής και καλός σκηνοθέτης κατά τα άλλα) δεν βρήκε επενδυτές από τις δεκάδες κινηματογραφικές εταιρίες με τις οποίες έχει συνεργαστεί;

Ελάτε τώρα, τίποτα δεν συγκρίνεται με το ζεστό χρήμα του Ελληνικού Δημοσίου!

2. Δεν φτάνει που πληρώσαμε τη διαπραγμάτευση, πρέπει και να την επιχορηγήσουμε για να γίνει ταινία ΚΑΙ να πληρώσουμε εισιτήριο για να την δούμε από πάνω;

3. Επειδή έρχεται καλοκαιράκι, και οι τουρίστες θα ξεροσταλιάσουν πάλι έξω από την Ακρόπολη αλλά φύλακας δεν θα υπάρχει ούτε για δείγμα για να κόψει εισιτήριο και θα γίνουμε διεθνώς σούργελα πάλι, αν περισσεύει κανένα φραγκάκι για τον πολιτισμό, δώστε πουθενά αλλού.

Όχι σε μάγκες κολλητούς!

Τελικά, ο Βαρουφάκης κερδισμένος βγήκε: και κόμμα έκανε, και δικαιώματα θα εισπράττει, και εξακολουθεί να το παίζει ιστορία με υπογραφή Παππά και λεφτά δικά μας.

Καλές δουλειές, εύχομαι!


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Κανείς δεν περιμένει από ένα ενεργούμενο όπως ελόγου σου να μην αποκρύπτει πως υπάρχει ψηφισμένος νόμος που προβλέπει σε ξένες παραγωγές να επιστρέφεται περίπου το 30% του κόστους ώστε να δίνεται κίνητρο να γυρίζονται ταινίες εδώ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.