Ξανά στο τραπέζι η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Τρίπολη

Ξανά στο τραπέζι η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Τρίπολη

Ιανουάριος 09, 2020 - 17:01
4 σχόλια

«Υποψήφιοι χώροι» το 11ο Σύνταγμα Πεζικού και η ΔΙΚΕ

Έρχεται ξανά στο προσκήνιο η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Τρίπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της aftodioikisi.gr. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ στη χθεσινή σύσκεψη για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου, και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και μετείχαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, με αντικείμενο την ενημέρωση των βουλευτών των περιοχών, όπου με βάση το κυβερνητικό σχέδιο θα μετεγκατασταθούν πρόσφυγες σε κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη εδώ και δύο μήνες, σχεδιάζονται σε δέκα περιοχές της χώρας ελεγχόμενες δομές φιλοξενίας. Ανάμεσα σε αυτές, βρίσκεται και η Τρίπολη, αλλά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.
 

Τα νέα υποψήφια κέντρα είναι στα εξής κλειστά ή ανενεργά στρατόπεδα:

Πυροβολικού στη Θήβα
Μηχανικού στο Ναύπλιο
Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα
Τάγμα Πεζικού στο Ρέθυμνο
Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι
11ο Σύνταγμα Πεζικού
ΔΙΚΕ στην Τρίπολη
Υγειονομικού στην Άρτα
Εφοδιασμού-Μεταφορών στη Σπάρτη
Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στα Γρεβενά
Υλικού Πολέμου στη Λαμία
Διακλαδικό Κέντρο στην Τρίπολη

Τα κέντρα της Σπάρτης και του Ναυπλίου είναι μέχρι στιγμής τα επικρατέστερα,  σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Οι δομές στην ενδοχώρα θα είναι ελεγχόμενες (δηλαδή οι μετανάστες θα έχουν το δικαίωμα να βγουν αλλά θα επιστρέφουν συγκεκριμένη ώρα και εάν παραβιάσουν τους όρους θα μεταφέρονται σε μία από τις πέντε κλειστές δομές) και όχι κλειστές, γιατί η δημιουργία κλειστών κέντρων στην ενδοχώρα αντιτίθεται στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις.


4 Σχόλια

Ώρα επιστροφής 6 το πρωί για ξεκούραση από τη κρεπάλη και πρωινό γεύμα. Όταν θα παραβιάσουν τους όρους δεν είναι κορόιδα για να ξαναγυρίσουν για να τους πιάσετε εσείς τα σαίνια του υπουργείου και να τους μεταφέρεται στις κλειστές δομές. Θα εντάσονται σε ΟΑΠ υπό την ηγεσία Τούρκων, Αμερικανών και Ισραηλινών πρακτόρων και θα αρχίσουν τα γεγονότα...

Έξω που θα βγαίνουν, πως θα βιοποριζονται;(οι Σύριοι του ΟΗΕ για να αράζουν στις πλατείες παίρνουν και ένα μισθό. Οι υπόλοιποι πως θα την βγάζουν) Αν δεν επιστρέφουν, ποια υπηρεσία θα είναι αρμόδια να ψάξει να τους βρει;( Έχει προβλεφθεί επιπλέον προσωπικό στην Αστυνομία;)

Μα εκεί θα πάνε οι υπηρεσίες της περιφέρειας. Έχει κάτι αλλάξει κ. Νίκα? Ενημερώστε σχετικά την κοινωνία της Τρίπολης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.